Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Χατζηπιερής: Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου (2009)

Τέσσερα χρόνια μετά τον εξαιρετικό "Τεμπέλη Δράκο" ο Κύπριος συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής επανέρχεται με τη δεύτερη από τις τέσσερις συνολικά επιστροφές του στον αγαπημένο του παιδικό ήρωα προς τέρψη των μικρών (ή μήπως και των μεγάλων;) φίλων του. 
Ο καινούργιος δίσκος έχει τον τίτλο "Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου" και περιλαμβάνει 15 μικρές μουσικές ιστορίες για κάθε είδους ζωντανό πλάσμα που κινείται πάνω στη γη ή ακόμη και κάτω απ' αυτήν, αλλά και στον αέρα! Ιστορίες για χορτοφάγους καρχαρίες, για κοκόρια που έχασαν και τ' αβγά και τις κότες, για αλεπούδες που δεν ξέρουνε πού πάνε, για παγωτά, ποντίκια, γουρουνάκια, μελισσούλες, πεταλούδες και πολλά άλλα ευφάνταστα και χαριτωμένα. Όλα πανέξυπνα μορφοποιημένα σε υπέροχα τραγούδια. Ανάμεσά τους και πάλι ένα στην κυπριακή διάλεκτο ("Ο Καράολος"). Ευρηματικές μελωδίες, ευφάνταστοι στίχοι και εξαιρετική ενορχήστρωση από τον Μάριο Τακούσιη που υπογράφει και τη μουσική ενός τραγουδιού ("Το άσπρο γουρουνάκι").
Στην ερμηνεία των τραγουδιών έχουμε ξανά μια πρωτοφανή για τα δισκογραφικά δεδομένα παρέλαση αστέρων: Έλλη Πασπαλά, Διονύσης Σαββόπουλος, Σοφία Παπάζογλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Απόστολος Ρίζος, Μαριαστελλα Τζανουδάκη, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένους, Μελίνα Κανά και ο συνθέτης! Συμμετέχει επίσης η Χορωδία Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Το θαυμάσιο artwork επιμελήθηκε και πάλι η Κυριακή Κώστα.
Επισημαίνω ότι τα επόμενα χρόνια ο Γιώργος Χατζηπιερής θα μας δώσει άλλες δυο συνέχειες της σειράς, το 2015 "Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου" και το 2021 "Τα όνειρα του Τεμπέλη Δράκου", τα οποία μάλιστα θα εκδοθούν από τη δισκογραφική ετικέτα Ο Τεμπέλης Δράκος που δημιούργησε ο ίδιος. Με τους δίσκους αυτούς θα επανέλθω σύντομα...

(c) CD | Mercury | 2009 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: