Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Τραγουδοποιοί του '90 - Διονύσης Τσακνής: Αλήτης καιρός (1991)

Με το δίσκο "Αλήτης Καιρός" ο Διονύσης Τσακνής μπαίνει δυναμικά στη γόνιμη δεκαετία του '90 ως ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, σε μια δεκαετία που ανέδειξε μια εντυπωσιακή φουρνιά νέων δημιουργών (Μάλαμας, Παπακωνσταντίνου, Ζούδιαρης, Περίδης κ.ά.), μέσω των οποίων το ελληνικό τραγούδι γνώρισε μια καινούργια άνθιση. 
Πρόκειται για ένα δυνατό ροκ δίσκο με δέκα καινούργια τραγούδια, όλα σε δική του μουσική και στίχους, ενώ στην ερμηνεία συμμετέχουν μαζί του και η Δήμητρα Γαλάνη ("Mass Media"), ο Γιώργος Νταλάρας ("Νοέμβρης '91") και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ("Μόνος σαν όμηρος"). Το εναρκτήριο τραγούδι ("Ρωγμές") ακούστηκε πολύ, ενώ την πιο δυνατή στιγμή του δίσκου αποτελεί το βιωματικό "Νοέμβρης '91" αφιερωμένo στη 17η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όμορφες και οι τρυφερές μπαλάντες "Σε βλέπω να γελάς", "Διαδρομή" και "Μόνος σαν όμηρος"
Την ενορχήστρωση και πάλι επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζηκογιάννης, ενώ πρέπει να επισημάνω ότι στην ψηφιακή του έκδοση ο δίσκος κυκλοφόρησε εμπλουτισμένος με οκτώ από τα δέκα τραγούδια του δίσκου "Φταίνε τα τραγούδια" (1989).  

(c) CD | ΑΚΤΗ | 1991 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: