Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Δισκογραφία Θανάση Γκαϊφύλλια: Βραδιάζει (1991)

Έχοντας οριστικά εγκατασταθεί στην Κομοτηνή από το 1977 ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας επικεντρώνει πλέον τη δραστηριότητά του γύρω από το μικρό εκδοτικό του οίκο Κύτταρο που λειτουργεί συγχρόνως ως δισκοπωλείο, αλλά και παραγωγός μουσικών δράσεων και εκδόσεων. Όλες λοιπόν οι δουλειές του τραγουδοποιού που θα εκδοθούν μετά το "Φύλλο πορείας" (1985) θα έχουν την ετικέτα Δίσκοι Κύτταρο και την πλήρη εποπτεία του ίδιου. 
Η πρώτη από αυτές τις δουλειές εκδόθηκε το 1991 με τίτλο "Βραδιάζειπου τρία χρόνια αργότερα επανεκδόθηκε ψηφιακά και διανεμήθηκε μέσω της Lyra. Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα καλογραμμένα τραγούδια σε ύφος αμερικάνικης ροκ μπαλάντας που ενορχήστρωσε ο ίδιος σε συνεργασία με τους μουσικούς του, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Μαγκλάρας και ο Γιώργος Ανδρέου. Τα ερμηνεύει επίσης ο ίδιος παίζοντας κλασική και ακουστική κιθάρα, ενώ στα φωνητικά συμμετέχει και η σύζυγός του Λία Τσιαμπάζη. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Αντώνης Παπαϊωάννου, Παυλίνα Παμπούδη, Ελένη Καλφοπούλου, Πάνος Καρανίκας, Χριστίνα Ματθαίου και ο συνθέτης.
Σημείωση: Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου, από την ΜΒΙ κυκλοφόρησε ένας δίσκος του Στέλιου Καζαντζίδη (μουσική Χρήστου Νικολόπουλου) με τον ίδιο ακριβώς τίτλο! Φυσικά ο Γκαϊφύλλιας δεν έκανε καμία ...αγωγή διεκδικώντας την αποκλειστικότητα του τίτλου, όπως θα πράξει μερικά χρόνια αργότερα ο Ross Daly κατά του Σωκράτη Μάλαμα για το δίσκο "Λαβύρινθος" (1996)! Λαβύρινθος η ψυχή του ανθρώπου...

(c) CD | Δίσκοι Κύτταρο/Lyra | 1991 | Πηγή: d58

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά γεννήθηκε η απορία.
Στην εικόνα του LP (στο κέντρο), φαίνεται : /91
Στο discogs όμως αναφέρεται έτος κυκλοφορίας 1984.
Και μάλιστα σε κακή φωτογραφία του ένθετου του LP διακρίνεται
(μετά μυρίων βασάνων και κόπων) το 1984.
Ανεβοκατεβαίνοντας Κομοτινή -Αθήνα μπερδεύτηκε το πράγμα.
Η παρουσίαση όμως που κάνεις στον αγαπημένο Θανάση είναι εξαιρετική.
Ευχαριστώ πολύ.

Άαβας / d58 είπε...

Δεν ξέρω αυτό που λες, γιατί δεν έχω το βινύλιο. Το βέβαιο είναι ότι ο δίσκος πρωτοεκδόθηκε το 1991. Μόνο το Discogs αναφέρει το έτος 1984, προφανώς λανθασμένα.