Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Τα παιδικά του Χατζηπιερή: Τα όνειρα του Τεμπέλη Δράκου (2021)

Το τέταρτο και τελευταίο, μέχρι στιγμής, μέρος της θαυμάσιας σειράς παιδικών δίσκων του Κύπριου δημιουργού Γιώργου Χατζηπιερή βασισμένων στον υπέροχο Τεμπέλη Δράκο του κυκλοφόρησε από την ομώνυμη δική του δισκογραφική ετικέτα το 2021 με τίτλο "Τα όνειρα του Τεμπέλη Δράκου".
Δεν κρύβει εκπλήξεις ο δίσκος αυτός πέρα από το ευχάριστο κάθε φορά ξάφνιασμα της ευρηματικότητας και της μελωδικής γενναιοδωρίας του συνθέτη που και πάλι μας χαρίζει πανέμορφα τραγούδια με ευφάνταστους στίχους που μοιάζουν παιδικοί και σκόπιμα αφελείς, αλλά καταφέρνουν εύκολα να αιχμαλωτίζουν ακόμη και τον ώριμο μουσικόφιλο, ώστε να τα απολαμβάνει χωρίς ...ενοχικά σύνδρομα παλιμπαιδισμού!
Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν εξολοκλήρου στον Γιώργο Χατζηπιερή με εξαίρεση το τραγούδι "Άζια γαλάζια" που έγραψε ο Πιερής Χατζηπιερής. Το τραγούδι μάλιστα αυτό μαζί με τη γοητευτική μπαλάντα "Ένα τραγούδι" θα έλεγα πως ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω από αυτό το υπέροχο μελωδικό μπουκέτο. Όπως και στους προηγούμενους δίσκος, κι εδώ έχουμε ένα τραγούδι ("Η Μούγια") γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο. Για την ερμηνεία των τραγουδιών έχουμε και πάλι μια στρατειά εκλεκτών ερμηνευτών. Ιδού: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας. Και μαζί τους οι Locomondo, η Πένυ Μπαλταντζή, ο Μιχάλης Ττερλικκάς, οι Monsieur Doumani, η Ειρήνη Σκυλακάκη, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, ο Δημήτρης Μπάκουλας και ο ίδιος ο συνθέτης μαζί με παιδική χορωδία.
Την όμορφη ενορχήστρωση επιμελήθηκε και πάλι ο Μάριος Τακούσιης, ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε ο Θεοδώρα Γκέκα. Πολύ φροντισμένη έκδοση σε μορφή μικρού βιβλίου που περιλαμβάνει τους στίχους όλων των τραγουδιών και αναλυτικά στοιχεία όλων των συντελεστών του δίσκου.

(c) CD | Ο Τεμπέλης Δράκος | 2021 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: