Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Τα παιδικά του Χατζηπιερή: Πατημασιές στο χιόνι (2919)

Το 2019, ανάμεσα στους δυο τελευταίους Τεμπέληδες Δράκους του που κυκλοφόρησαν το 2015 και το 2021 αντίστοιχα, ο Κύπριος συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής παρουσίασε έναν αλλιώτικο παιδικό δίσκο, αυτή τη φορά χωρίς τον αγαπημένο του ήρωα, αλλά με μια σειρά χριστουγεννιάτικων παιδικών τραγουδιών.
Πρόκειται για το άλμπουμ "Πατημασιές στο χιόνι" που περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια, δηλαδή έξι τραγούδια και έξι ορχηστρικές εκτελέσεις των αντίστοιχων τραγουδιών. Τα τραγούδια είναι εμπνευσμένα από το εορταστικό Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και περιγράφουν μικρές ιστορίες τοποθετημένες στο συγκεκριμένο εορταστικό πλαίσιο. Στίχοι και μουσική φυσικά του Γιώργου Χατζηπιερή. Κάποια από τα τραγούδια είχαν παρουσιαστεί παλιότερα, παραμονές Χριστουγέννων του 2017, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε εορταστική συναυλία με τίτλο Να τα πούμε; Μια ιστορία για σκιές και ήχους. Το εισαγωγικό θέμα του τραγουδιού "Τα Φώτα" βασίζεται σε παραδοσιακή μελωδία από Κυπριακά κάλαντα. Το τραγούδι "Στου Καινούργιου Χρόνου την αυλή" προέρχεται από το δίσκο "Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου" (2009/2016).
Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Απόστολος Ρίζος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Locomondo, Κορίνα Λεγάκη, Διονύσης Σαββόπουλος και Σοφία Παπάζογλου, ενώ συμμετέχει και η Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκαν οι Μάριος Τακούσιης και Χρήστος Ανδρέου. Το εξώφυλλο της φροντισμένης έκδοσης σχεδίασε η Κυριακή Κώστα.

(c) CD | Ο Τεμπέλης Δράκος | 2019 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: