Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Τα soundtrack του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου: Το κόκκινο φεγγάρι (1994)

Το 1994 ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μας δίνει δύο ακόμη τηλεοπτικά soundtrack για τις σειρές "Stras" και "Το κόκκινο φεγγάρι" που εμπεδώνουν την παρουσία του στο χώρο της σκηνικής μουσικής ως μιας νέας ισχυρής δύναμης, πράγμα άλλωστε που θα το δικαιώσει και με το παραπάνω τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Η τηλεοπτική σειρά "Το κόκκινο φεγγάρι" προβλήθηκε το 1994 από το Mega. Σκηνοθέτης και πάλι ο Νίκος Κουτελιδάκης, με τον οποίο αυτή ήταν ήδη η τρίτη συνεργασία του συνθέτη μετά το "Τελευταίοι εγγονοί" (1991) και "Africa" (1992). Το σενάριο έγραψε η Κατερίνα Μαρινάκη και πρωταγωνίστησαν ο Γιάννης Φέρτης, η Κοραλία Καράντη, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Χρήστος Καλαβρούζος και η Μιράντα Ζαφειροπούλου.
Ο συνθέτης κατέθεσε ένα πλούσιο soundtrack που περιλαμβάνει και τρία τραγούδια ("Το κόκκινο φεγγάρι", "Τ' αηδόνι", "Σεντονάκια μου δέστε με") σε στίχους της Ελένης Ζιώγα, η οποία θα έχει αρκετά στενή συνεργασία με τον συνθέτη τα επόμενα χρόνια. Τα τραγούδια ερμηνεύει με τη γνωστή εκφραστικότητά της η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη. Το υπόλοιπο μέρος του soundtrack αποτελείται από ορχηστρικά θέματα που συνοδεύουν κατάλληλα τη δράση του έργου. Αρκετά μάλιστα από αυτά αποτελούν μελωδικές παραλλαγές του βασικού θέματος χτισμένες πάνω σε σόλο ακουστικά όργανα, όπως όμποε, φλάουτο, φλογέρα, βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, ακορντεόν και κλασική κιθάρα. 

(c) CD | PolyGram | 1994 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: