Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Τα soundtrack του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου: Peppermint (1999)

Το 1999 ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μας δίνει ένα από τα ωραιότερα soundtrack της καριέρας του με τη μουσική επένδυση που έντυσε μελωδικά την ταινία Peppermint που παίχτηκε την ίδια χρονιά, μια όμορφη νοσταλγική καταγραφή των παιδικών και εφηβικών αναμνήσεων ενός μηχανικού αεροσκαφών που μας γυρίζουν στα χρόνια της δεκαετίας του '60. Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν οι: Γιώργος Χωραφάς, Άννυ Λούλου, Τάσος Παλαντζίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Σοφία Φιλιππίδου και Νικολέτα Βλαβιανού.
Ο συνθέτης προσάρμοσε επιδέξια τη γραφή του στο νοσταλγικό χρώμα της ταινίας καταφεύγοντας σε ρυθμούς εποχής, όπως τανγκό, boogie, blues και τσα-τσα, μαζί με άλλες λυρικές μελωδίες που τονίζουν τις έντονες αποχρώσεις της εικόνας. Ως συνήθως, κι εδώ υπάρχει ένα τραγούδι. Τίτλος του: "Όπου κι αν πας". Είναι γραμμένο στο ύφος των "ελαφρών" τραγουδιών της εποχής και το ερμηνεύει με ανάλογο τρόπο ο Άγγελος Παπαδημητρίου.
Επισημαίνω ότι το συγκεκριμένο soundtrack επανεκδόθηκε το 2003 από τη δισκογραφική ετικέτα Cantini που δημιούργησε την ίδια χρονιά ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Ευανθία Ρεμπούτσικα κι εκεί στη συνέχεια θα εκδίδουν και δύο τις νέες τους συνθέσεις. Σημειώνω πάντως ότι στην επανέκδοση αυτή προστέθηκε ένα ακόμη μουσικό θέμα, ενώ κάποια άλλα θέματα μπήκαν με διαφορετική σειρά.

(c) CD | BMG/RCA | 1999 | Cantini 2003 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: