Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Το ξεκίνημα του Βαγγέλη Γερμανού: Ερωτικό κούρδισμα (1982)

Με ισχυρό εφαλτήριο την επιτυχία του δίσκου "Τα μπαράκια" κι αφού κατέθεσε το πολύ όμορφο τραγούδι "Ο λαθρόβιος" στους Πρώτους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Κέρκυρας (1981), ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Γερμανός σύντομα μας παρουσιάζει τη δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο "Ερωτικό κούρδισμα" που κυκλοφόρησε από τη Lyra το 1982.
Χωρίς αμφιβολία ο ήχος και το υλικό του δίσκου μοιάζουν σαν φυσική συνέχεια του προηγούμενου με δώδεκα καλογραμμένες ηλεκτρικές μπαλάντες που κινούνται πιο πολύ στο χώρο του μπλουζ. Στίχοι, μουσική και ερμηνεία από τον ίδιο τον Βαγγέλη Γερμανό. Ο δίσκος γνώρισε και πάλι επιτυχία, ενώ κάμποσα τραγούδια ξεχώρισαν κι ακούστηκαν πολύ από το ραδιόφωνο της εποχής. Πρώτα απ' όλα βέβαια η ανάλαφρη "Κρουαζιέρα" που αναδείχθηκε στο μεγάλο σουξέ του δίσκου, αλλά κι άλλα ωραία τραγούδια, όπως: Το μοντέλο, Η γόησσα, Σάλτο μορτάλε, Μαξίμ
Ο δίσκος διαθέτει πολύ διαυγή ήχο και προσεγμένη ενορχήστρωση που επιμελήθηκε ο ίδιος ο συνθέτης με τη σύμπραξη των μουσικών του. Στα φωνητικά συμμετέχουν ο Γιάννης Σπυρόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτακη και η Αριάδνη. Ο Βαγγέλης Γερμανός παίζει κιθάρα και ταμπουρίνο, ο Θανάσης Μπίκος και ο Θεολόγος Στρατηγός επίσης κιθάρα, ο Χρήστος Χήρας μπάσο, ο Άγγελος Μαστοράκης αρμόνικα, ο Γιάννης Σπυρόπουλος πλήκτρα, ο Γιώργος Μαγκλάρας βιολί και ο Νίκος Αντύπας κρουστά.

(c) CD | Lyra | 1982 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: