Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Τα παιδικά του Χατζηπιερή: Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου (2015)

Πριν από λίγο καιρό αφήσαμε ανοιχτή τη δέσμευση να επανέλθουμε στον αξιόλογο Κύπριο συνθέτη Γιώργο Χατζηπιερή, όταν παρουσιάσαμε τα δύο πρώτα μέρη της εξαιρετικής σειράς παιδικών δίσκων του με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Τεμπέλη Δράκο του. Θυμίζω λοιπόν ότι η αρχή έγινε το 2005 με το δίσκο "Ο Τεμπέλης Δράκος και άλλες ιστορίες", για να ακολουθήσει το 2009 η φυσική συνέχεια με το δίσκο "Η επιστροφή του τεμπέλη Δράκου".
Η πολύ καλή υποδοχή αυτών των δύο δίσκων ενθάρρυνε τον συνθέτη να συνεχίσει πάνω στην πετυχημένη του συνταγή που στηρίζεται σε ευφάνταστες μικρές ιστορίες επενδυμένες με όμορφες μελωδίες και υπέροχη ενορχήστρωση και μάλιστα με ερμηνείες μιας πλειάδας αγαπημένων ερμηνευτών της νεότερης γενιάς. Αφάσισε κιόλας να ιδρύσει και τη δική του δισκογραφική ετικέτα που πήρε το όνομα του πετυχημένου του ήρωα, φροντίζοντας να εντάξει στην εταιρία του και τους δύο πρώτους δίσκους που είχαν εκδοθεί αρχικά από τη Mercury. Την πρώτη λοιπόν καινούργια παραγωγή με την ετικέτα του Τεμπέλη Δράκου αποτελεί ο τρίτος κατά κύκλος τραγουδιών που πήρε τον τίτλο "Τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου" κι εκδόθηκε το 2015.
Και πάλι φυσικά έχουμε ένα υλικό με τα ίδια χαρακτηριστικά των δύο προηγούμενων. Δώδεκα όμορφα τραγούδια και τρία ορχηστρικά θέματα, όλα σε μουσική και στίχους του Γιώργου Χατζηπιερή, συνιστούν το σώμα του δίσκου. Ανάμεσά τους και το "Έναν τζι έναν" γραμμένο στη χαρακτηριστική κυπριακή διάλεκτο. Ερμηνεύουν κατά σειρά οι: Απόστολος Ρίζος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δώρος Δημοσθένους, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας. Monsieur Doumani, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, Σοφία Παπάζογλου και Λιζέτα Καλημέρη. Τραγουδά επίσης ο συνθέτης και συμμετέχει χορωδία. Τη λαμπερή και ευρηματική ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Μάριος Τακούσιης.

(c) CD | Τεμπέλης Δράκος | 2015 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: