Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Χριστίνα: Μόνο για σένα (1975)

Η καριέρα της ποπ τραγουδίστριας Χριστίνας ολοκληρώνεται ουσιαστικά το 1975 με τον τρίτο κατά σειρά προσωπικό της δίσκο που πέρασε μάλλον απαρατήρητος κι έτσι στη συνέχεια η ίδια χάνεται από το προσκήνιο, με εξαίρεση μια περιστασιακή επανεμφάνιση το 1981, όταν ηχογράφησε για την Polydor τον αδιάφορο δίσκο "Never Stop" με εννέα αγγλόφωνα τραγούδια σε ρυθμό disco.
Ο τρίτος της δίσκος έχει τίτλο "Μόνο για σένα" και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, από τα οποία τα τρία είναι και πάλι διασκευές ξένων επιτυχιών με ελληνικούς στίχους. Τα πρωτότυπα τραγούδια υπογράφουν μάλλον άσημοι δημιουργοί του χώρου, όπως ο Μιχάλης Λαμπρόπουλος, ο Νίκος Καλογεράκης, ο Κώστας Νικολόπουλος, ο Γιάννης Ρενιέρης και ο Σ. Φακίρης. Ποπ ρυθμικά κομμάτια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν θα ξεχώριζα κάποια, είναι τα τραγούδια "Όλα τα ξέρει" του Γιάννη Ρενιέρη με στίχους του ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη, ένα τραγούδι με έντονα φολκ απόχρωση (στην ενορχήστρωση περιλαμβάνεται σιτάρ, κλαρίνο, ακόμη και κρητική λύρα), και "Οι πρώτες ψιχάλες" του Κώστα Νικολόπουλου (πρώην μέλους του συγκροτήματος Charms), μια συμπαθητική μπαλάντα σε ύφος σχεδόν ελαφρολαϊκό.
Το υλικό ενορχήστρωσαν οι έμπειροι μαέστροι Κώστα Καπνίσης και Τάκης Αθηναίος, ενώ το τραγούδι του Γιάννη Ρενιέρη το ενορχήστρωσε ο ίδιος ο συνθέτης.

(c) CD/LP | PanVox | 1975 | Πηγή: Μάκης/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: