Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Βασίλης Λέκκας & Γιώργος Τρανταλίδης: Μες στη νύχτα (2001)

Δυο χρόνια μετά τους "7 Ισημερινούς" που σηματοδότησαν τη γόνιμη σύμπραξη του Βασίλη Λέκκα με τον συνθέτη Γιώργο Τρανταλίδη, ήρθε το 2001 η φυσική συνέχεια με τον κύκλο τραγουδιών "Μες στη νύχτα" που περιλαμβάνει ένδεκα κομμάτια σε τζαζ ρυθμούς. Τους στίχους αυτή τη φορά έγραψαν οι Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, Σάννυ Μπαλτζή και Γεράσιμος Νεοφύτου
Τα τραγούδια διακρίνονται για τον έντονο μελωδισμό τους και κινούνται σε χαμηλόφωνα ρυθμικά σχήματα με λάτιν αποχρώσεις που δίνουν την ευκαιρία στον ερμηνευτή να τιθασεύσει τις εκρηκτικές φωνητικές του ακροβασίες σε μια πιο λυρική γραμμή αποκαλύπτοντας έτσι ένα ανεξάντλητο οπλοστάσιο αφοπλιστικής εκφραστικής καθαρότητας. 
Ο δίσκος αποπνέει ένα ονειρικό κλίμα που σε κάνει να ταξιδεύεις σε κόσμους της φαντασίας. Όλα τα τραγούδια είναι όμορφα, αλλά ξεχωρίζει το συναρπαστικό εναρκτήριο "Γυναίκα του Λωτ". Το τραγούδι "Φανερή δίκη" είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εμβληματικού δεξιοτέχνη του ηπειρώτικου κλαρίνου Τάσου Χαλκιά. Επίσης το τραγούδι "Η αγάπη ένα φως ακολουθεί" είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ η οργανική του εκδοχή αποτελεί τον επίλογο του κύκλου. 

(c) CD | Virgin | 2001 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: