Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Χριστίνα: Πάρτυ με τη Χριστίνα (1974)

Η σύντομη καριέρα της συμπαθέστατης ποπ τραγουδίστριας Χριστίνας που ουσιαστικά κράτησε μια τριετία (1973-1975), απέφερε τρεις συνολικά προσωπικούς δίσκους, ένα κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 1973 με τον ενδιαφέροντα κύκλο "Ο Μάγος", ο οποίος ανέδειξε αρκετές ποπ επιτυχίες που έκαναν γνωστή στο πανελλήνιο την εκκολαπτόμενη ερμηνεύτρια.
Το 1974 λοιπόν επανήλθε με το δίσκο "Πάρτυ με τη Χριστίνα" με δώδεκα ανάλαφρα τραγουδάκια σε ανάλογο ύφος. Τέσσερα από αυτά και πάλι προήλθαν από διασκευές διάσημων σουξέ της εποχής, όπως το περίφημο "Waterloo" των Abba που την ίδια χρονιά είχε επικρατήσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Είναι και το μόνο που αποδίδεται στην αγγλική γλώσσα. 
Τα ελληνικά τραγούδια υπογράφουν γνωστοί συνθέτες της εποχής, όπως ο Κώστας Καπνίσης, ο Γιάννης Πετρίτσης, ο Νίκος Ιγνατιάδης και ο Γιώργος Μανίκας. Με εξαίρεση το ομώνυμο τραγούδι που έγραψε ο Νίκος Ιγνατιάδης στα πρώτα του ακόμη βήματα στη δισκογραφία, τα υπόλοιπα ακούστηκαν πολύ λιγότερο συγκριτικά με τα σουξέ που ανέδειξε ο προηγούμενος δίσκος της τραγουδίστριας.

(c) CD/LP | PanVov | 1974 | Πηγή: Μάκης/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: