Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ερμηνεύει Σουρή (1977)

Ο κορυφαίος κωμικός ηθοποιός μας Ντίνος Ηλιόπουλος (1915-2001) έχει αφήσει το αποτύπωμά του και στην ελληνική δισκογραφία με κάποιες ηχογραφήσεις τραγουδιών κυριως σε ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη στη δεκαετία του '60. 
Η σημαντικότερη όμως δισκογραφική του κατάθεση σημειώθηκε το 1977 με ένα δίσκο αφιερωμένο στην ποίηση του μεγάλου νεοέλληνα σατιρικού ποιητή, του Γεώργιου Σουρή (1852-1919).
Πρόκειται για μια περιθωριακή έκδοση που σήμερα είναι εξαιρετικά δυσεύρετη. Περιλαμβάνει απαγγελίες και τραγούδια πάνω σε στίχους του Σουρή συνοδευόμενα με διευκρινιστικά σχόλια. Μαζί με τον Ηλιόπουλο συμμετέχει η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Άγγελος Γεωργιάδης
Τη μουσική έγραψε ο Μιχάλης Αρχοντίδης, ένας ενδιαφέρων, αλλά μάλλον άγνωστος συνθέτης που μας έδωσε μερικούς ενδιαφέροντες δίσκους στη δεκαετία του '70. Η ηχογράφηση περιλαμβάνει επίσης ένα πρόλογο, καθώς και ενδιάμεσα σχόλια που γράφτηκαν από τον Φρίξο Ηλιάδη.

(c) LP | ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΠΕ | 1977 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: π.Αρτ.

2 σχόλια:

vagelis4 είπε...

Πολυ ωραια δουλεια. Εχω μια ερώτηση. Ο Δίσκος ειναι χωρισμένος σε κομματια (Εννοω απο την χαραξη του δίσκου) ή ειναι ολοκληρη η κάθε πλευρα.

Άαβας / d58 είπε...

Φίλε vagelis4, ο δίσκος δεν είναι χωρισμένος, αλλά με συνεχόμενη χάραξη στην κάθε πλευρά του. Το σπάσιμο στα δύο της κάθε πλευράς έγινε για πρακτικούς λόγους.