Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ο Μπιθικώτσης της Επταετίας: Μια γυναίκα φεύγει (1969)

Συνεχίζοντας τον πολύ πετυχημένο δρόμο που άνοιξε με το δίσκο "Επίσημη αγαπημένη" ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ηχογράφησε ένα χρόνο αργότερα τον δεύτερο καθαρά προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Μια γυναίκα φεύγει". Με το ίδιο ρυθμό, ένα δίσκο δηλαδή το χρόνο, θα συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας αλλεπάλληλες και ευρείας αποδοχής επιτυχίες. 
Στο δίσκο "Μια γυναίκα φεύγει" όλες οι συνθέσεις ήταν αποκλειστικά δικές του. Στην ερμηνεία τους, εκτός από τον ίδιο, επιστρατεύτηκαν και άλλοι τραγουδιστές, όπως η καταξιωμένη Βίκυ Μοσχολιού που ερμηνεύει μοναδικά τα αγαπημένα μου «Καραβάνια», ο Λευτέρης Μυτιληναίος που κάνει το ξεκίνημά του με τη μεγάλη προσωπική επιτυχία «Αμφιβολίες», ενώ η άγνωστη κατά τα άλλα λαϊκή τραγουδίστρια Λουίζα Γαΐτη γνώρισε σχετική επιτυχία με το τραγούδι «Παρεξήγηση χωρίς εξήγηση». Τους στίχους έγραψαν η Ελένη Λιάκου και ο ίδιος ο συνθέτης (αν και φαίνεται πώς πίσω από το όνομά του κρύβεται ο Κώστας Βίρβος). 
Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, αυτός είναι ο πιο ενδιαφέρων προσωπικός δίσκος του Γρηγόρη Μπιθικώτση αυτής της περιόδου. Πηγαίες λαϊκές μελωδίες που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο και επέβαλαν τον "σερ" και ως αξιόλογο λαϊκό συνθέτη, έστω κι αν αυτή η πλευρά του ταλέντου του επισκιάστηκε από την απόλυτη αποδοχή της ασύγκριτης ερμηνευτικής του δεινότητας.

(c) CD | EMI Columbia | 1969 | πηγή: d58


Δεν υπάρχουν σχόλια: