Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Οπισθοδρομική Κομπανία: Στη μέση της Κομπανίας (1985)

Μετά από δύο live δίσκους (1982-83) κι έναν προσωπικό δίσκο με αποκλειστική ερμηνεύτρια την Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Οπισθοδρομική Κομπανία μπαίνει για τελευταία φορά με τη συγκεκριμένη σύνθεση στο στούντιο και ηχογραφεί τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο "Στη μέση της κομπανίας" που εκδόθηκε από τη Lyra το 1985, λίγο πριν αποφασίσουν να διακόψουν τη συνεργασία τους και ακολουθήσει ο καθένας χωριστά το δρόμο του.
Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει δώδεκα λαϊκές στιγμές κι έναν επίλογο σαν ένα μικρό αντίο στο κοινό που τους είχε ήδη αγαπήσει. Τα περισσότερα τραγούδια για πρώτη φορά αποτελούν πρωτότυπες συνθέσεις μελών του συγκροτήματος (Γιάννης Εμμανουηλίδης, Θοδωρής παπαδόπουλος, Χρήστος Ζέρβας). 
Στο δίσκο περιλαμβάνεται επίσης ένα τραγούδι του Γιάννη Καραλή ("Με τελείωσες"), ενώ σε επανεκτέλεση έχουμε ένα τραγούδι του Άκη Πάνου ("Μολόγα τα"). Μεγάλη επιτυχία του δίσκου αναδείχθηκε το τραγούδι "Νύχτα μαγεμένη" του Γιάννη Γρηγοριάδη σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου με ερμηνεύτρια την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Τυπική λαϊκή ορχήστρα με επιμέλεια του Χρήστου Ζέρβα και παραγωγή του Άγγελου Σφακιανάκη με τη διαρκή υποστήριξη του Διονύση Σαββόπουλου. Ο σπουδαίος σολίστας του παραδοσιακού βιολιού Λευτέρης Ζέρβας συμμετέχει στην εκτέλεση κάποιων τραγουδιών.

(c) CD | Lyra | 1985 | Πηγή: d58

1 σχόλιο:

blackpepper είπε...

Μικρή διόρθωση, το τραγούδι Με τελείωσες είναι σε πρώτη εκτέλεση