Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ανέκδοτος Θεοδωράκης: Μια σφαίρα στην καρδιά (soundtrack, 1965)

Ιδού ένα ακόμη ανέκδοτο soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη αλιευμένο με πολύ κόπο από παλιά βιντεοκασέτα. Πρόκειται για τη σπάνια γαλλική ταινία "Une balle au coeur" (Μια σφαίρα στην καρδιά), παραγωγής 1965 (παίχτηκε το 1966), που σκηνοθέτησε ο Jean-Daniel Pollet και γυρίστηκε στη Σικελία και στην Ελλάδα με τη συμμετοχή πλειάδας Ελλήνων ηθοποιών. 
Η ταινία συνιστά τη μοναδική συμμετοχή της Τζένης Καρέζη σε διεθνή κινηματογραφική παραγωγή. Μάλιστα η Τζένη ερμηνεύει και μερικά υπέροχα τραγούδια του συνθέτη που στη δισκογραφία τα ξέρουμε με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη από τους κύκλους "Ένας Όμηρος" και "Έξι τραγούδια" (Κύκλος Φαραντούρη), εκτός απ' τον "Καημό" που ξεκινά μ' ένα θέμα από τη "Γειτονιά των αγγέλων" και συνεχίζει με το θέμα του γνωστού τραγουδιού από την "Πολιτεία". Τα οργανικά κομμάτια βασίζονται επίσης σε μελωδίες γνωστών τραγουδιών του συνθέτη.
Ένα μέρος αυτού του μουσικού υλικού είχε εκδοθεί σε δισκάκι 45 στροφών από τη Barclay, αλλά στο σύνολό του το soundtrack παραμένει ανέκδοτο.

(c) Ανέκδοτο OST | 1965 | Πηγή: Πάνος/d58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.