Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ανέκδοτος Θεοδωράκης: Ο Ανδρέας Μπουτσικάκης παίζει στο πιάνο... (2010)

Ο Ανδρέας Μπουτσικάκης ανήκει στη νεότερη γενιά Ελλήνων σολίστ του πιάνου με κλασικές σπουδές, αλλά κι έντονη ενασχόληση με το πεδίο του απλού τραγουδιού. Η πρώτη του σύσταση με το ελληνικό κοινό έγινε το 1992, όταν υπέγραψε ως συνθέτης το άλμπουμ "Οι ρίζες μας" με ερμηνευτή τον Ελληνοκύπριο βαρύτονο Τζων Μοδινό. Ακολούθησαν πολύ πετυχημένες συνεργασίες με τον Γιώργο Χατζηνάσιο παράλληλα με εμφανίσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα ή θεατρικές παραστάσεις, όπως η πρόσφατη "Συνοικία το όνειρο" (2020) βασισμένη στην κλασική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη (1961).
Η μεγάλη στιγμή του Μπουτσικάκη ήρθε μέσα από τη γόνιμη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, η οποία επισφραγίστηκε με την έκδοση του δίσκου "Piano Revolution" (Καθρέφτης, 2009) που περιλαμβάνει μεταγραφές για πιάνο γνωστών τραγουδιών του συνθέτη. 
Και ακριβώς με το υλικό αυτό στη φαρέτρα του ο πιανίστας έδωσε μια πολύ όμορφη συναυλία τον Φεβρουάριο του 2010 στην Καστοριά στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος. Οι μελωδίες του συνθέτη αναβλύζουν συναρπαστικές και καθάριες μέσα από τα υπέροχα ηχοχρώματα του πιάνου αποδεικνύοντας την ακαταμάχητη δύναμή τους χωρίς την ανάγκη ορχηστρικών υποστηριγμάτων.

(c) Ανέκδοτη ζωντανή ηχογράφηση | 2010 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: