Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Πέτρος Ταμπούρης: Χάδια και καρφιά (1995)

Ο 3ος κύκλος τραγουδιών του Πέτρου Ταμπούρη  τιτλοφορείται "Χάδια και Καρφιά" και κυκλοφόρησε το 1995 από την πολύ παραγωγική τότε δισκογραφική εταιρία FM Records, όπου μεταστεγάστηκε εκείνη τη χρονιά ο συνθέτης αναλαμβάνοντας μάλιστα και διαχειριστικά καθήκοντα στον τομέα της παραγωγής.
Δέκα τραγούδια και δύο οργανικά κομμάτια αποτελούν το υλικό του δίσκου, όπως ακριβώς και στα "Πορφυρά Καμπάγια" που είχαν προηγηθεί δυο χρόνια νωρίτερα. Οι δυο δίσκοι άλλωστε έχουν πολλά κοινά στοιχεία: Ένα βασικό είναι ο στιχουργός Θοδωρής Γκόνης, σε μια εποχή που βρισκόταν στο απόγειο της δημιουργικής του πορείας συνεργαζόμενος με πολλούς συνθέτες, όπως ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Τάσος Γκρους κλπ. Σε μελωδικό επίσης επίπεδο τα τραγούδια των δύο δίσκων είναι πολύ συγγενικά: Λιτές μελωδίες, εναλλασσόμενοι αργοί και γοργοί ρυθμοί και κάμποσα ζεϊμπέκικα μαζί με παραδοσιακούς χρωματισμούς. Και βεβαίως πολύ καλή ενορχήστρωση.
Βασικός ερμηνευτής αυτή τη φορά είναι ο ίδιος ο συνθέτης που διαθέτει μια πρίμα και αρκετά εκφραστική φωνητική χροιά. Συμμετέχουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

(c) CD | FM Records | 1995 | Πηγή: d58

2 σχόλια:

blackpepper είπε...

Γιατί λέτε μακαρίτισσα την FM είναι ακόμα ενεργή αν και λιγότερο παραγωγική, όπως όλες άλλωστε οι εταιρείες

Άαβας / d58 είπε...

Δεν ξέρω γιατί είχα αυτή την εντύπωση! Έχω χρόνια πάντως να δω ή να πιάσω στα χέρια μου δική της έκδοση...