Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Χάρις Αλεξίου: Το παιχνίδι της αγάπης (1998)

Τρία χρόνια μετά το επιτυχημένο "Οδός Νεφέλης '88" η Χάρις Αλεξίου μας δίνει τη δεύτερη εξολοκλήρου προσωπική της δουλειά σε ρόλο άξιου τραγουδοποιού υπογράφοντας η ίδια όλα τα βασικά συστατικά ενός τραγουδιού, δηλαδή μουσική, στίχους και ερμηνεία. Ο δίσκος έχει τίτλο "Το παιχνίδι της αγάπης" κι εκδόθηκε από την PolyGram το 1998 γνωρίζοντας και πάλι μεγάλη επιτυχία.
Πρόκειται για μια ποιοτική δουλειά με έντονα ευαίσθητο στίχο και όμορφες μελωδίες. Ξεχωριστές στιγμές το εναρκτήριο "Δος μου μια μέρα", επίσης τα "Χαμένα χρόνια" που αποτελούν μελοποίηση του ομώνυμου ποιήματος του ποιητή της γενιάς του 1880 Ιωάννη Πολέμη (1862-1924), καθώς και το θαυμάσιο ζεϊμπέκικο "Όνειρα αγόρια μου". Στο τραγούδι "Παλιά αγορά" η Χαρούλα μοιράζεται τη μουσική με τον μαέστρο Χάρη Ανδρεάδη, ενώ στα "Χαμένα χρόνια" συμμετέχει ερμηνευτικά και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Παρίσι με τη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων μουσικών. Μετά το δίσκο αυτό η Χαρούλα επανήλθε σε δουλειές πολυσυλλεκτικές, αν και φρόντιζε πάντα να συμπεριλαμβάνει και κάποια δικά της τραγούδια.

(c) CD | PolyGram | 1998 | Πηγή: D58

Δεν υπάρχουν σχόλια: