Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Ρεβάνς (1984)

Το 1983 γυρίστηκε η αξιόλογη ταινία "Ρεβάνς" σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Βεργίτση, η οποία απέσπασε σχεδόν όλα τα βραβεία σε κάθε κατηγορία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά. Πρωταγωνίστησαν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώτα Φέστα, Πάνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος και Γιώργος Μοσχίδης.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έγραψε τη μουσική της ταινίας χαρίζοντάς μας ένα από τα καλύτερα κινηματογραφικά του soundtrack που μάλιστα τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μουσικής. 
Πράγματι, πρόκειται για πολύ αξιόλογη δουλειά, η οποία ενσωματώνει με γνώση κι έμπνευση όλο το μουσικό οπλοστάσιο της παγκόσμιας μουσικής έκφρασης, όπως διαμορφώθηκε στη διάρκεια του περασμένου αιώνα, από την εποχή του ragtime και της τζαζ μέχρι τα σύγχρονα ρεύματα. Η σύνθεση έχει απόλυτα ατμοσφαιρικό χαρακτήρα και συνδυαζόμενη με την εικόνα αποκτά διαστάσεις που η απλή ακρόαση του δίσκου δεν είναι σε θέση να προσφέρει. 
Στο αγγλόφωνο τραγούδι "Oh! The Good Old Times" ακούμε τον Δημήτρη Πουλικάκο, στο κομμάτι "Hotel" τα φωνητικά ανήκουν στη Σαβίνα Γιαννάτου, ενώ στο "I'm Free Now" παίζουν οι Foxes.

(c) CD | OST | Lyra | 1984 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: