Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ελένη Καραΐνδρου: Εν πλω (1985)

Άλλο ένα ανέκδοτο soundtrack της σπουδαίας Ελένης Καραΐνδρου είναι αυτό που έγραψε για την ταινία "Εν πλω", μια καλογυρισμένη κωμωδία παραγωγής 1985, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σταύρου Κωνστανταράκου, η οποία απέσπασε πολλά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς. Στο σενάριο της ταινίας συνεργάστηκε και ο ποιητής και στιχουργός Γιάννης Νεγρεπόντης, ενώ πρωταγωνίστησε μια σειρά εκλεκτών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ο παλαίμαχος Μίμης Φωτόπουλος και οι νεότεροι Γιώργος Κιμούλης, Νίκος Καλογερόπουλος, Λίλα Καφαντάρη, Βασίλης Κολοβός και άλλοι.
Η Καραΐνδρου έκανε και πάλι έξοχη δουλειά με αυτοσχεδιαστικά οργανικά θέματα που ερμηνεύονται με κλασική ή ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα και βιολοντσέλο. Συμμετέχουν μάλιστα κορυφαίοι σολίστες των οργάνων αυτών: Ο Βαγγέλης Μπουντούνης στην κλασική κιθάρα, ο Γιάννης Σπάθας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Πάνος Κατσιμίχας στη φυσαρμόνικα κι ο Χρήστος Σφέτσας στο βιολοντσέλο.
Να διευκρινίσω ότι, αν και στην πλήρη του μορφή το συγκεκριμένο soundtrack παραμένει δυστυχώς ανέκδοτο, τα δυο βασικά του θέματα, των τίτλων και του φινάλε, έχουν περιληφθεί στην υπέροχη συλλογή "Ανέκδοτες ηχογραφήσεις" με σκόρπιες σκηνικές συνθέσεις της Καραΐνδρου που κυκλοφόρησε από τη Minos το 1990.

(c) Aνέκδοτο OST | 1985 | Πηγή: π.Αρτ./d58/Πάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: