Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Τρίο Κιτάρα: Το ελληνικό τραγούδια, αρ.4 (2006)

Από την ωραία σειρά δίσκων της Polygram με γενικό τίτλο "Το Ελληνικό Τραγούδι" που κυκλοφόρησε  το 2006 ο υπ' αριθμόν 4 δίσκος είναι αφιερωμένος στο ιστορικό φωνητικό σχήμα Τρίο Κιτάρα που είχε έντονη δραστηριότητα για δυο δεκαετίες ως τη διάλυσή του στις αρχές του '70.
Ο δίσκος περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια κι ένα ποτ πουτί με παλιές γνωστές και πολυτραγουδισμένες μελωδίες, μεταξύ των οποίων και ζακυνθινές καντάδες διασκευασμένες από τον Διονύση Λαυράγκα. 
Το υλικό του δίσκου είναι παρμένο από τα απέραντα χωράφια του ελληνικού πενταγράμμου χωρίς διακρίσεις και στεγανά. Έτσι, έχουμε κυρίαρχη την παρουσία του λαϊκού συνθέτη Γιώργου Μητσάκη (το καλαματιανό "Το φουρό" στάθηκε από τις μεγάλες επιτυχίες του Τρίο Κιτάρα) δίπλα στον Αλέκο Σπάθη, τον απαραίτητο Γιώργο Μουζάκη, τον Νίκο Χατζηαποστόλου και τον Άκη Σμυρναίο. Κανταδόρικες μελωδίες συνυπάρχουν φυσιολογικά με τσιφτετέλια, συρτά, χασαποσέρβικα και καλαματιανά! Όλα ομογενοποιημένα και τραγουδισμένα από τη δοκιμασμένη ερμηνευτική άνεση του Τρίο με τις κιθάρες τους.


(c) CD | Mercury | 2006 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: