Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μαίρη Δαλάκου: Όλα αλλάζουν (2017)

Με τον κύκλο τραγουδιών "Όλα αλλάζουν" (2017) η Μαίρη Δαλάκου συνεχίζει την αναζήτηση της προσωπικής της μουσικής ταυτότητας μέσα από τους ηλεκτρονικούς της πειραματισμούς συνεπικουρούμενη από τον γιο της Κωνσταντίνο Καμπάνη. Ένδεκα τραγούδια συνιστούν το σώμα της συγκεκριμένης δουλειάς, η οποία δεν εκδόθηκε ποτέ στην τυπική μορφή δίσκου, αλλά διακινήθηκε μόνο σε μορφή ψηφιακού αρχείου μέσα από τις γνωστές μουσικές πλατφόρμες. Τέσσερα από τα τραγούδια (Όλα αλλάζουν, Τραγούδι, Αγρύπνια, Στου κάστρου τη σκιά) αποτελούν νέα επεξεργασία παλιότερων τραγουδιών της από το άλμπουμ "Κόκκινες μπογιές" (2002) δείχνοντας έτσι την ασίγαστη ανησυχία της για την ανάδειξη του σωστού "εναλλακτικού" ηχοχρώματος.
Αφήνω την ίδια να μας περιγράψει (σε τρίτο πρόσωπο) την προσπάθειά της: "Η Μαίρη Δαλάκου, συνθέτης κι ερμηνεύτρια μ' εναλλακτική πορεία, σχεδιάζει τους ήχους της με εικόνες από τα μονοπάτια που διάβηκε. Χωρίς να δεσμεύεται από ύφος και τίτλους του παρελθόντος, πειραματίζεται κι εδώ, όπως κι άλλοτε, με τρόπους αφήγησης που διαμορφώθηκαν από τα σημάδια της διαδρομής της. Στενός της συνεργάτης ο Κωνσταντίνος Καμπάνης έχει συντελέσει στη ζύμωση αυτών των δημιουργημάτων, αφού γνωρίζει πώς ν' αφουγκράζεται και να υλοποιεί τα εκφραστικά της στοιχεία με τρόπο που να της ταιριάζει".
Τα τραγούδια συνέθεσε, έγραψε τους στίχους, τραγούδησε κι έπαιξε στο πιάνο η Μαίρη Δαλάκου. Στο τραγούδι Fly τη μουσική έγραψε ο Κωνσταντίνος Καμπάνης, ενώ τους στίχους στο ίδιο τραγούδι και στο Time and a Cloud έγραψε ο Αντώνης Καρατζίκος. Έπαιξαν οι μουσικοί: Κωνσταντίνος Καμπάνης (τσέλο, αναλογικά και ψηφιακά συνθεσάιζερ, φωνητικά), Βασίλης Σαλτίκης (σαξόφωνο), Θοδωρής Βιδινιώτης (όμποε), Ναστάζια Μουσούλη (φλάουτο), Constance Clochette (γαλλικό κόρνο) και Νίκος Τσέκος (ηλεκτρική κιθάρα). Παραγωγή, προγραμματισμός, sequencing: Κωνσταντίνος Καμπάνης. Η ηχογράφηση πραγμτοποιήθηκε το 2015-16 στο Blue Door Studio με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Καμπάνη. Το εξώφυλλο επιμελήθηκαν ο Κωνσταντίνος Καμπάνης και η Μαίρη Δαλάκου.

(c) Ψηφιακό αρχείο | 2017 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: