Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Γιώργος Κατσαρός, Τζένη Βάνου: Έρωτά μου ανεπανάληπτε (1975)

Η χρυσή τριετία της ελαφρολαϊκής φάσης της Τζένης Βάνου που ξεκίνησε το 1973, ολοκληρώθηκε το 1975 με διπλή μάλιστα δισκογραφική παρουσία. Ενώ οι δύο πρώτες προσωπικές της δουλειές ("Αγόρι μου", "Αν η αγάπη") είχαν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα (Πλέσσας, Νικολόπουλος, Λυμπερόπουλος, Ιακωβίδης, Βοσκόπουλος), το 1975 μας παρουσίασε δύο μαζεμένα άλμπουμ του ενός συνθέτη το καθένα, πρώτα το "Αγάπησα αμάρτησα" με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα κι αμέσως μετά το "Έρωτά μου ανεπανάληπτε" με συνθέσεις του Γιώργου Κατσαρού.
Ο δίσκος "Έρωτά μου ανεπανάληπτε" περιλαμβάνει δεκατρία ελαφρολαϊκά ερωτικά τραγούδια σε στίχους του Πυθαγόρα, διαχρονικού συνεργάτη του πολυγραφότατου Γιώργου Κατσαρού. Το ομότιτλο τραγούδι γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και σίγουρα αποτελεί μία από τις εμβληματικότερες στιγμές του ελαφρολαϊκού ρεπερτορίου με ουκ ολίγες επανεκτελέσεις, ακόμη και διασκευές σε ροκ μορφή! Με μια δόση υπερβολής θα το χαρακτηρίζαμε ως έναν ύμνο του λαθραίου, δηλαδή παράνομου (για κείνη την εποχή) έρωτα, ένα θέμα ταμπού για τα ήθη του καιρού. Ο δίσκος πάντως περιέχει κι άλλες καλές στιγμές, όπως: Στο μαύρο τον κατάλογο, Λυπάμαι αλλά, Αντίο κύριε, Πώς με διώχνεις, Το κρυφό μας δυαράκι.
Η ερμηνεία της Τζένης Βάνου είναι φυσικά εξαιρετική και απόλυτα εναρμονισμένη στο ύφος των τραγουδιών. Δίπλα της ο πρωτοεμφανιζόμενος Σπύρος Σερεμέτης που αποδίδει πέντε τραγούδια, από τα οποία ξεχώρισε περισσότερο το "Προτού να σε γνωρίσω". Ο συμπαθητικός αυτός ερμηνευτής πέρασε από το ελληνικό πεντάγραμμο ως διάττων αστέρας με μια σύντομη καριέρα που κράτησε ως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, στη διάρκεια της οποίας μας παρουσίασε πέντε προσωπικούς δίσκους χωρίς πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

(c) LP | Minos | 1975 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: