Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Αλέκα Κανελλίδου: Για λίγους... (1979)

Με το δίσκο "Για λίγους...", τέταρτο κατά σειρά προσωπικό της, που εκδόθηκε το 1979 από την Columbia, κλείνει πολύ πετυχημένα η δεκαετία του '70 για την Αλέκα Κανελλίδου, όταν πια η ίδια είχε κερδίσει την καθολική αναγνώριση και είχε καθιερωθεί σταθερά στην πρώτη γραμμή του ελληνικού πενταγράμμου. 
Το βάρος του δίσκου αυτή τη φορά έχει αναλάβει η Νινή Ζαχά, η οποία και μετατρέπεται σταδιακά στο βασικό στυλοβάτη του ρεπερτορίου της ερμηνεύτριας για πολλά χρόνια. Εδώ μας χαρίζει τέσσερα τρυφερά τραγούδια σε μουσική και στίχους πάντα δικούς της, τα οποία είναι και τα ωραιότερα του δίσκου: Μη μ' αγγίζεις μη, Πόσο κρίμα είναι, Κι ήρθε το πρωί, Ακόμα ένα καλοκαίρι.
Στο δίσκο επίσης περιλαμβάνονται και πέντε διασκευασμένες ξένες επιτυχίες με ελληνικούς στίχους του Γιάννη Καλαμίτση και της Νινής Ζαχά, από τις οποίες γνωστότερο έγινε το ρυθμικό κομμάτι "Τα 'χει αυτά η ζωή". Τέλος, περιλαμβάνονται και δυο τραγούδια του αρμενικής καταγωγής μαέστρου και συνθέτη Τζικ Νακασιάν σε στίχους της Σέβης Τηλιακού (ακούστηκε λίγο παραπάνω το "Με ξέχασες"), ένα τραγούδι του Σάκη Τσιλίκη με στίχους του Τάκη Καρνάτσου κι άλλο ένα του Τάκη Μπουγά με στίχους του Γιάννη Καλαμίτση.
Την ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας υπογράφουν ο Χάρης Ανδρεάδης και ο Τζικ Νακασιάν.

(c) CD | EMI Columbia | 1979 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: