Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Νότης Μαυρουδής: Τοπίο μυστικό (1993)

Ολοκληρώνουμε εδώ την παρουσίαση της βασικής δισκογραφίας του Νότη Μαυρουδή στο πεδίο του τραγουδιού με τον πολύ αξιόλογο δίσκο "Τοπίο μυστικό" που εκδόθηκε από την ΑΚΤΗ το 1993 με τη συμμετοχή πολλών ερμηνευτών σαν τον παλιό καλό καιρό! 
Πρόκειται για έναν κύκλο δέκα τραγούδιών που κλείνει με ένα εντυπωσιακό οργανικό φινάλε. Όλα τα τραγούδια έχουν στίχους του Τάσου Σαμαρτζή. Ο Σταμάτης Κραουνάκης ερμηνεύει πολύ εκφραστικά το καλύτερο τραγούδι του δίσκου ("Κάθε μια νύχτα"). Η ευαίσθητη φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου αποδίδει με σπαραγμό το "Ποτέ δεν είναι αργά". Ο παλιόφιλος του συνθέτη Θανάσης Γκαϊφύλλιας έχει μια πολύ ξεχωριστή παρουσία ερμηνεύοντας δύο σημαντικά τραγούδια, το συγκλονιστικό "Θα βρεθούμε ξανά" και την "Ωδή στον Διονύση", ένα δηκτικό σχόλιο για τον Διονύση Σαββόπουλο και τη διαβλητή πολιτεία της ωριμότητάς του! 
Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης και ερμηνευτές έξω από το επίσημο σώμα των τραγουδιστών. Ένας είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός και εσχάτως γυρολόγος πολιτευτής Γρηγόρης Ψαριανός, που εδώ επιστρατεύεται ως καθ' ύλην αρμόδιος για το τραγούδι "Σαν ραδιόφωνο". Έχουμε επίσης και δυο ηθοποιούς, τον Γιάννη Μπέζο, που συχνά πυκνά δοκιμάζει τις ερμηνευτικές του ικανότητες, να αποδίδει το θεατρικό "Στο λούνα παρκ του τρόμου", και τη Νένα Μεντή στο δυνατό "Το ύστατο ταγκό", το οποίο στην ορχηστρική του εκδοχή αποτελεί το εντυπωσιακό φινάλε του δίσκου. Ενορχηστρωτής του δίσκου είναι ο Γιάννης Ιωάννου.

(c) CD | AKTH | 1993 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: