Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Δήμητρα Χόνδρου: Έργα Ελλήνων συνθετών για πιάνο (2003)

Γεννημένη στην Αθήνα, με αξιόλογες σπουδές στο Εθνικό Ωδείο "Μανόλης Καλομοίρης" και στην Ακαδημία "George Enescu" και με αρκετά ρεσιτάλ ήδη στο ενεργητικό της σε διάφορα φεστιβάλ με ερμηνείες κοντσέρτων ή έργων μουσικής δωματίου, η αξιόλογη πιανίστρια της νέας γενιάς Δήμητρα Χόνδρου υπογράφει την πρώτη της δισκογραφική κατάθεση με έργα Ελλήνων συνθετών για σόλο πιάνο που κυκλοφόρησε το 2003 από τη Lyra. 
Πρόκειται για συνθέσεις πρόσφατης εσοδείας, γραμμένες κατά το διάστημα 1972-2002, που ηχογραφήθηκαν στο υπερσύγχρονο ηχογραφικό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2003. Τα περισσότερα κομμάτια είναι απλές μελωδίες χωρίς ιδιαίτερες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις, οι οποίες, πάντως, όταν προκύπτουν, διεκπεραιώνονται με άνεση. Οι μελωδίες συχνά παραπέμπουν σε πρότυπα της δημοτικής ή ελαφράς μουσικής, πράγμα που τις καθιστά πιο οικείες και εύληπτες. 
Τις συνθέσεις υπογράφουν γνωστοί και καταξιωμένοι συνθέτες είτε της προηγούμενης γενιάς, είτε σύγχρονοι, όπως ο Θόδωρος Αντωνίου, ο Γιώργος Κουρουπός, ο Κυριάκος Σφέτσας, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο Γιάννης Δροσίτης, ο Περικλής Κούκος, ο Νίκος Πλατύραχος, ο Στάθης Ουλκέρογλου, ο Μάριος Στρόφαλης, ο Γιάννης Γκίκας και ο Βαγγέλης Πετσάλης.

(c) CD | Lyra | 2003 | Πηγή: maril/d58

1 σχόλιο:

Leonidas είπε...

Ευχάριστη έκπληξη!! Εξαιρετική επιλογή!!
Εικόνες σε γκρι ελάσσονα (Ν. Πλατύραχος)...υπέροχο!!
Ευχαριστούμε!