Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Τα τραγούδια της Πρωτομαγιάς (2021)

Πρωτομαγιά σήμερα, Πάσχα αύριο. Κι ενδιάμεσα η Ανάσταση!
Συμβολισμοί μεγάλοι σε μια οδυνηρή συγκυρία: Ο εγκλεισμός συνεχίζεται, η πανδημία κορυφώνεται, η ψυχική ανάταση όλο και αναβάλλεται.
Ίσως κάποια τραγούδια τούτη τη μέρα να μπορούν να προσφέρουν μια ασφαλή καταφυγή κινητοποιώντας τη μνήμη, αλλά και διεγείροντας καταπιεσμένα ή κοιμώμενα συναισθήματα.
Τραγούδια της Πρωτομαγιάς. Παλιά και καινούργια. Ελληνικά τραγούδια που αποτυπώνουν τη συναισθηματική και αγωνιστική σημειολογία της πρώτης μέρας του Μάη. Τραγούδια λυρικά κι ευαίσθητα, αλλά και διεγερτικά! 
Τραγούδια με μεγάλες και μικρότερες υπογραφές, ενός Μάνου Χατζιδάκι, ενός Σταύρου Ξαρχάκου, ενός Γιάννη Μαρκόπουλου, ενός Μάνου Λοΐζου, ενός Σταύρου Κουγιουμτζή, ενός Γιάννη Σπανού κι ενός Απόστολου Καλδάρα. Αλλά και του Διονύση Σαββόπουλου, του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Μιχάλη Τερζή, του Θωμά Μπακαλάκου, του Στέλιου Φωτιάδη, της Λένας Πλάτωνος, του Φοίβου Δεληβοριά, του Γιώργου Καζαντζή και του καινούργιου Γιώργου Περού. 
Με λόγια σημαντικών στιχουργών, όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο Άκος Δασκαλόπουλος, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, ο Κυριάκος Ντούμος, ο Ισαάκ Σούσης. 
Και με ξεχωριστές φωνές ερμηνευτών, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Σούλα Μπιρμπίλη, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Γιάννης Καλατζής, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Σμοκοβίτης, ο Κώστας Καράλης.


Ακούστε τα και κρατήστε τις στιγμές που σας αγγίζουν...

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

(c) Aυτοσχέδια συλλογή | 2021 | Δισκοβόλος

3 σχόλια:

Γιάννης Μ. είπε...

Καλό μήνα, και (λυτρωτική) Ανάσταση!

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Καλό μήνα, καλή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και καλή Ανάσταση...

nikos4 είπε...

Χριστός Ανέστη σε όλους με υγεία.