Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Τα παιδικά της Μαρίζας: Μια γιορτή με παιχνιδοτράγουδα (1999)

Με τίτλο "Μια γιορτή με παιχνιδοτράγουδα" εκδόθηκε άλλος ένας όμορφος παιδικός δίσκος της Μαρίζας Κωχ  από τη Verso το 1999, δυο χρόνια μετά το θαυμάσιο "Η γοργόνα ταξιδεύει τον μικρό Αλέξανδρο"
Πρόκειται για μια μεγάλη συλλογή με παιδικά τραγούδια που σίγουρα πολλοί από μας τραγουδήσαμε κάποτε στα παιδικά μας παιχνίδια, εδώ επιδέξια δουλεμένα από τη Μαρίζα με την υπέροχη παιδική συντροφιά της που τα ηχογράφησαν ζωντανά με τον πηγαίο παιδικό αυθορμητισμό διάχυτο σε όλο το υλικό. Η ίδια μας δίνει τις δικές της εξηγήσεις για το δίσκο:
"Με τη συλλογή αυτή θέλησα να πάρω μαζί μου τα παιδιά σε ένα ταξίδι γνώριμο και ονειρεμένο. Το παιχνίδι, το τραγούδι κι ο χορός είναι δυνάμεις που ανεβάζουν τα παιδιά στον ουρανό. Μαζί τους απογειώνομαι και εγώ που έχω τη χαρά να ταχταρίζω κάθε φορά κι άλλα παιδιά. Σ' αυτή τη γιορτή ταχταρίζω τα παιδιά από τη γειτονιά μου που ο αυθορμητισμός τους πιστεύω ότι πέρασε στη ζωντανή ηχογράφηση. Ποτέ δε χόρτασα να τραγουδώ στα παιδιά που όλο και περισσότερο νιώθω ότι τους ανήκω...".

(c) CD | Verso | 1999 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: