Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Τα παιδικά της Μαρίζας: Τα χρωματιστά τραγούδια (2002)

Τα "Χρωματιστά Τραγούδια" είναι ένας ακόμη ενδιαφέρων δίσκος της ακούραστης Μαρίζας Κωχ ενταγμένος στη μεγάλη σειρά των παιδικών της ηχογραφήσεων για λογαριασμό της δικής της εταιρίας, της Verso.
Η ίδια εδώ έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους. Όλα εξυπηρετούν σταθερά τους δύο βασικούς στόχους του Βιωματικού Εργαστηρίου της: Την ψυχαγωγία και την παιδαγωγική καθοδήγηση των παιδιών που την πλαισιώνουν. Τα τραγούδια ερμηνεύουν τα παιδιά Δώρα Πετρίδη, Λυδία Σέρβου και Μαρία Δείκτα, καθώς και ο τραγουδιστής Μανώλης Χασιώτης. Το όλο εγχείρημα υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι μεγάλες ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη και Νένα Βενετσάνου. Η λιτή ορχήστρα αποτελείται από πιάνο και λαϊκά παραδοσιακά όργανα.
Η έκδοση είναι καλαίσθητη με πλήρες ένθετο που περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τους συντελεστές του δίσκου μαζί με φωτογραφικό υλικό και ζωγραφικούς πίνακες του Γιάννη Ψυχοπαίδη και των μαθητών της σχολής του. Από το ενδιαφέρον σημείωμα του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη αντιγράφω ένα απόσπασμα που το βρήκα πολύ πετυχημένο: "Από τα πρώτα της βήματα στην τέχνη της μουσικής η Μαρίζα σα να ήθελε ν' αποδράσει από τον κόσμο των μεγάλων! Γιαυτό ταυτόχρονα με τις μελοποιήσεις της πάνω σε σπουδαίους Έλληνες ποιητές (τον Νίκο Καββαδία εννοεί, παρά τον πληθυντικό) και τις συνεχείς περιοδείες της ανά τον κόσμο, έβρισκε πάντοτε το χρόνο να ασχολείται με την παιδική ψυχαγωγία, άλλοτε μέσα από το δρόμο της δισκογραφίας κι άλλοτε μέσα από ζωντανές παραστάσεις...". Συμφωνώ απόλυτα! 

(c) CD | Verso | 2002 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: