Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Τα παιδικά της Μαρίζας: Μια εκδρομή με τις 9 Μούσες (2001)

"Μια εκδρομή με τις 9 Μούσες". Άλλος ένας παιδικός δίσκος της Μαρίζας Κωχ με την ομάδα των παιδιών της μουσικοπαιδαγωγικής της σχολής που εδώ διάλεξαν κι ερμηνεύουν με κέφι και ζωντάνια μερικά πασίγνωστα στεριανά τραγούδια από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ο δίσκος τελειώνει με το μουσικό παραμύθι της Μαρίζας "Ή είμαι λέων ή δεν είμαι!".
Την ομάδα των εννιά παιδιών που διάλεξε εδώ για την ερμηνεία των τραγουδιών την ονόμασε προσφυώς "9 Μούσες". Ακόμη και το εξώφυλλο του δίσκου είναι δική τους δουλειά. Μαζί τους ακούγεται ο Παύλος Καλλιούσης στο ρόλο της ανδρικής φωνής. Τα τραγούδια είναι εναρμονισμένα για λιτότατο οργανικό σχήμα, που περιλάμβάνει κλαρίνο, φλογέρα, λαούτο και κρουστά. Ενδιάμεσα ακούγονται οι αυθόρμητες παιδικές φωνές που δίνουν την αίσθηση της ζωντανής ηχογράφησης. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πανέμορφο. 
Σημειώνει χαρακτηριστικά η Μαρίζα: "Λένε ότι πατρίδα μας είναι και τα παιδικά μας χρόνια. Πολύ μ' αρέσει αυτό! Νά λοιπόν που κι εγώ με την παιδική δισκοθήκη μου βοηθώ ν' ακουστεί το τραγούδι των παιδιών σήμερα μαζί με ό,τι καλύτερο τραγούδησε και μας παρέδωσε η παιδική ψυχή των μεγάλων...".

(c) CD | Verso | 2001 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: