Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Παιδική δισκοθήκη / Νίκος Κυπουργός: Ο Φεγγαρής και τα πουλιά (1971)

Με τίτλο "Ο Φεγγαρής και τα πουλιά" κυκλοφόρησε από τη μικρή δισκογραφική εταιρεία Στροφές ο τρίτος κατά σειρά δίσκος του αξιόλογου συνθέτη Νίκου Κυπουργού που βασίζεται σε κείμενα του σημαντικού ποιητή Ματθαίου Μουντέ (1935-2000), του οποίου υπήρξε μαθητής και με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στους δύο προηγούμενους πρωτόλειους δίσκους του που έφεραν για τίτλο το όνομά του ("Νίκος Κυπουργός", 1969 & "Νίκος Κυπουργός 2", 1970).
Πρόκειται για ένα δίσκο με παιδικά τραγούδια, κάτι σαν προγύμναση, θα λέγαμε, για ένα μουσικό είδος, στο οποίο επρόκειτο να διακριθεί ιδιαίτερα στα κατοπινά χρόνια ο καλός συνθέτης, με αποκορύφωμα φυσικά τα τραγούδια της "Λιλιπούπολης" (1980).
Ο δίσκος έγινε με πρωτοβουλία του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και με τη συνεργασία της πρότυπης Σχολής Χιλλ. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Μινγκρέλια και ο Νίκος Κυπουργός, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του. Συμμετέχει η Χορωδία της Σχολής Χιλλ υπό τη διεύθυνση του μεγάλου μουσικοδιδάσκαλου Στέφανου Βασιλειάδη. Το χαριτωμένο εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί ζωγραφιά της μαθήτριας Ζωής Κεραμέα.

(c) LP | RodStrofes | 1971 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: