Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τα παιδικά του Νότη Μαυρουδή: Λούνα Παρκ (1998)

Το "Λούνα Παρκ" είναι ένας ακόμη "παιδικός" δίσκος του Νότη Μαυρουδή με ανάμικτο υλικό από πρωτότυπα αλλά και παλαιότερα τραγούδια του, έτσι που μάλλον καταχρηστικά η συγκεκριμένη έκδοση να κατατάσσεται στην παιδική κατηγορία. Το πιο άμεσα παιδικό στοιχείο της είναι κυρίως η συμμετοχή της υπέροχης παιδικής χορωδίας Τυπάλδου. 
Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσε κανείς να το δει αυτό και με θετικό μάτι επισημαίνοντας τη σοβαρότητα που δίνει ο σπουδαίος συνθέτης στο τραγούδι για παιδιά, μακριά από τους ψευτοπαιδικούς ήχους των Ζουζουνιών και των πλαστικών ηρώων του εισαγόμενου εμπορικού συρμού.
Ο δίσκος περιλαμβάνει συνολικά δεκαέξι τραγούδια βασισμένα σε στίχους των Τάσου Σαμαρτζή, Νανάς Νικολάου, Άκου Δασκαλόπουλου, Γιάννη Πανουτσόπουλου, Άλκη Χριστοφέλλη, Μποστ και Οδυσσέα Ελύτη. Η δομή του ακολουθεί την κυκλική μορφή, καθώς ξεκινάει και κλείνει μ' ένα σύντομο μοτίβο από το ομώνυμο τραγούδι. Το συνηθίζει ο Μαυρουδής στους "παιδικούς" του δίσκους να συμπεριλαμβάνει μαζί με τα πρωτότυπα τραγούδια και υλικό από παλιότερους δίσκους του, ιδιαίτερα από τη δισκογραφική του περίοδο 1984-1993. Το ενοποιητικό στοιχείο που δίνει την απαραίτητη ομοιογένεια στο υλικό είναι η θαυμάσια ερμηνεία του από το κορυφαίο παιδικό χορωδιακό σύνολο της χώρας μας, την Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Ενισχυτική του όλου εγχειρήματος - προς την εμπορική κατεύθυνση εννοώ - είναι η συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, ενώ σε αρκετά τραγούδια έχουμε υπέροχες σόλο ερμηνείες από παιδιά της χορωδίας.

(c) CD | Eros Music | 1998 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: