Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Λάκης Αλεξάνδρου: Μια προσευχή (1974)

Πριν από δύο χρόνια, τέτοιον καιρό, σας είχα παρουσιάσει ένα πακέτο με τους πρώτους δίσκους του ελαφρολαϊκού τραγουδιστή και συνθέτη Λάκη Αλεξάνδρου (1941-2010), ο οποίος στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '70 μεσουρανούσε στο ελληνικό πεντάγραμμο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με πολλά σουξέ που τον κράτησαν στην πρώτη γραμμή για ένα διάστημα.
Έτσι, για να χαλαρώσουμε λοιπόν λίγο, σκέφτηκα να συμπληρώσουμε την πρώιμη δισκογραφία του Λάκη Αλεξάνδρου παρουσιάζοντας και την πιο πετυχημένη εμπορικά προσωπική του δουλειά, η οποία είχε τίτλο "Μια προσευχή" κι εκδόθηκε το 1974, αμέσως μόλις εντάχθηκε στο δυναμικό της Minos αποχωρώντας από την Columbia. Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα συμπαθητικά τραγουδάκια του συρμού που ακούστηκαν αρκετά εκείνο τον καιρό, αλλά σήμερα έχουν ξεχαστεί ολοκληρωτικά με εξαίρεση το ομότιτλο που είναι πράγματι πολύ ωραίο τραγούδι, αν και όχι πρωτότυπο, αλλά διασκευασμένο από τη διεθνή δισκογραφία, όπως ήταν τότε της μόδας. Η μουσική ανήκει στον διάσημο Βρετανό τραγουδοποιό  Τομ Τζόουνς, ενώ οι ελληνικοί στίχοι στον αρχιμάστορα του είδους Πυθαγόρα.

Οκτώ από τα δώδεκα τραγούδια έχουν μουσική του ίδιου του Λάκη Αλεξάνδρου, ενώ τα υπόλοιπα έγραψε ο Αλέκος Χρυσοβέργης. Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Νίκος Λαβράνος.

(c) LP | Minos | 1974 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: