Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο Γιώργος Μονεμβασίτης παρουσιάζει τον ποιητή Μιχάλη Γκανά

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στη Νέα Πεντέλη. Το Pentelica pharmacy και οι εκδόσεις Μελάνι ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Γκανά (γενν. 1944). Ο έγκριτος μουσικοκριτικός και ιστορικός της μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης και θα παρουσιάσει τον ποιητή στο κοινό, ενώ ο ίδιος ο Μιχάλης Γκανάς θα διαβάσει κείμενά του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 στις 19:15 στο Pentelica pharmacy, στην Πλατεία Ηρώων της Νέας Πεντέλης.
Με την ευκαιρία να θυμίσω ότι ο Μιχάλης Γκανάς έχει ήδη αφήσει ισχυρό το αποτύπωμά του στην ελληνική δισκογραφία με μερικές πολύ εκλεκτές μουσικές στιγμές που αγαπήσαμε κι έχουμε τραγουδήσει. Το πρώτο φανέρωμά του στο ελληνικό τραγούδι σημειώθηκε το 1983 με τη συμμετοχή του στο δίσκο "Πρώτο βράδυ στην Αθήνα" του Νίκου Ξυδάκη. Το 1991 επανήλθε με τον κύκλο τραγουδιών "Τα μυστικά τραγούδια" του Νίκου Μαμαγκάκη, παράλληλα με κάποιες θεατρικές δουλειές του. Ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τον Ara Dinkjan, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Ελευθερία Αρβανιτάκη ("Τα κορμιά και τα μαχαίρια", "Τραγούδια για τους μήνες"), αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη στον κύκλο τραγουδιών "Ασίκικο Πουλάκη" (1996) που ερμήνευσε ο Βασίλης Λέκκας. Και στη συνέχεια πάμπολλες άλλες συνεργασίες με πολύ εκλεκτούς δημιουργούς της νεότερης γενιάς, όπως ο Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, ο Μίνως Μάτσας, ο Νίκος Ζούδιαρης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα. 

To 2008 από τις εκδόσεις Μελάνι κυκλοφόρησε σε μορφή βιβλίου μια πρώτη συλλογή των στίχων του που έγιναν τραγούδια. Τίτλος του βιβλίου: Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: