Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Κατσαρός: Τρία κορίτσια απ' την Αμέρικα (1964) ανέκδοτο soundtrack

Το 1964 υπήρξε η παραγωγικότερη χρονιά του Γιώργου Κατσαρού στον τομέα της κινηματογραφικής μουσικής, αφού εκείνη τη χρονιά η υπογραφή του μπήκε σε δεκατέσσερις συνολικά ελληνικές ταινίες, κυρίως κωμωδίες. Είδαμε χθες τη μουσική του για τη δραματική ταινία "Κραυγή" και σήμερα θα δούμε άλλο ένα δείγμα από την ίδια χρονιά, αυτή τη φορά από μια κωμωδία. 
Πρόκειται για την έγχρωμη παραγωγή "Τρία κορίτσια απ' την Αμέρικα" που σκηνοθέτησε ο Ντίμης (Δημήτρης) Δαδήρας έχοντας για πρωταγωνίστρια τη σύζυγό του Γκιζέλα Γκάλι, από τα ακαταμάχητα σύμβολα του σεξ εκείνης της εποχής, και μαζί της μια πλειάδα καλών ηθοποιών, όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Μαρίκα Κρεβατά, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Γιώργος Βελέντζας και ο Γιάννης Μαλούχος.
Ο συνθέτης έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας με πολύ κέφι και ευρηματικότητα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι πρωταγωνιστές Ανδρέας Μπάρκουλης και Γκιζέλα Ντάλι, ενώ συμμετέχουν και οι αδελφές Μπρόγιερ. Αξιοσημείωτα είναι δύο θαυμάσια οργανικά θέματα (αυτοσχέδιοι τίτλοι: "Η βραδινή Αθήνα", "Λαϊκή φαντασία") που ερμηνεύει με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία και αυτοσχεδιαστική του ευκολία ο Γιώργος Ζαμπέτας
Φυσικά κι αυτό το soundtrack είναι ανέκδοτο και δημιουργήθηκε με αυτοσχέδιο τρόπο μέσα από την ψηφιακή έκδοση της ταινίας.

(c) Αυτοσχέδιο OST | 1964 | Πηγή: d58/Πάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: