Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Συλλογή: Τα τραγούδια λένε ...ψέματα (2021)

Πρωταπριλιά σήμερα και κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά καιροφυλαχτεί το ...ψέμα! Μικρό κι αθώο ή χοντροκομμένο, ακόμη και οδυνηρό, ανάλογα με τη διάθεση του καθενός και τη δεκτικότητα του θύματος!
Το "ψέμα" διαχρονικά τρέφει την ανθρώπινη συμπεριφορά και ατυχώς είναι κυρίαρχο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το ψέμα δίνει αδιάλειπτο παρών στο δημόσιο και ιδιωτικό μας βίο. Το λένε χωρίς περιστροφές και προσχήματα οι πολιτικοί και οι εμπόροι, προκειμένου να πλασάρουν την πραμάτεια τους. Το λένε οι μεγάλοι στους μικρούς, για να ξεμπερδεύουν από τις δύσκολες απορίες τους. Το λένε κάποιες φορές και οι δάσκαλοι στους μαθητές τους, για να περάσουν την κυρίαρχη ιδεολογία ή οι γιατροί, για να παρηγορήσουν τον άρρωστο. Το λένε τα παιδιά στις μανάδες τους, για να κρύψουν τη λαθροχειρία τους με το κρυμμένο γλυκό στο ντουλάπι. Το λένε οι εραστές στο ταίρι τους, όταν ξεστρατίζουν. Ψέμα παντού λοιπόν!
Κι έτσι φυσικό ήταν το ψέμα να γίνει και πηγή έμπνευσης του τραγουδιού και να καλλωπιστεί με μελωδική ομορφιά! Έφτιαξα λοιπόν μια μικρή συλλογή με είκοσι ελληνικά τραγούδια που μιλούν για ψέματα. Τραγούδια από τη δεκαετία του '70 και δώθε με υπογραφές σημαντικών δημιουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Άκης Πάνου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βαγγέλης Κορακάκης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Διονύσης Τσακνής και αρκετοί νεότεροι. Τα κατέταξα με χρονολογική σειρά και είναι αξιοσημείωτο ότι όσο προχωράμε προς το σήμερα, τόσο πυκνώνουν τα τραγούδια που λένε ...ψέματα! Τυχαίο;

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!




(c) CD Collection | 2021 | Πηγή: d58 

3 σχόλια:

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Υπέροχη η ιδέα και η συλλογή των τραγουδιών που έκανες και αφορούν το ψέμα. Καλό μήνα με υγεία σε όλους.

Little Bill είπε...

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά!

Φλαμος Ισιδωρος είπε...

Ευχαριστούμε !