Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Βίκυ Μοσχολιού: Σ' έναν κόσμο σαν κι αυτό (1982)

Συνεχίζοντας την παράλληλη προσωπική της δισκογραφία στη Lyra και την PolyGram, το 1981 η Βίκυ Μοσχολιού μας έδωσε από τη Lyra έναν από τους τελευταίους σημαντικούς δίσκους της μεγάλης της καριέρας με ακμαία ακόμη τη φωνή της, δηλαδή τα "Σκουριασμένα χείλια" του Σταμάτη Κραουνάκη.
Το 1982 είχε διπλή δισκογραφική παρουσία, για τη Lyra ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και για την PolyGram ένα δίσκο με καινούργια τραγούδια.
Πρόκειται για το δίσκο "Σ' ένα κόσμο σαν κι αυτό" που περιλαμβάνει 14 ελαφρολαϊκά τραγούδια σε μουσική του Σπύρου Παπαβασιλείου και του Αντώνη Στεφανίδη μαζί με δυο τραγούδια του Γ. Λαβράνου κι άλλο ένα του Λάκη Παπαδόπουλου. Οι στίχοι υπογράφονται από τους Δημήτρη Ιατρόπουλο, Μάνο Κουφιανάκη, Πάνο Φαλάρα, Λάκη Τεάζη κ.ά.
Μέτριο υλικό που ποντάρει κυρίως στη βαριά παρουσία της μεγάλης ερμηνεύτριας, η οποία και συμβάλλει αποφασιστικά στο αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μερικά τραγούδια ακούστηκαν αρκετά στην εποχή τους, όπως το εναρκτήριο "Πες πως είμαι ένα σπίτι", το "Έχω εσένα ν' αγαπώ" και το ομότιτλο, αλλά νομίζω πως πάνω απ' όλα ξεχωρίζει η τρυφερή μπαλάντα "Οδός Κηφισίας"  του Λάκη Παπαδόπουλου.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκαν ο Χάρης Ανδρεάδης, ο Σπύρος Παπαβασιλείου και ο Νίκος Λαβράνος.

(c) LP | PolyGram | 1982 | Πηγή: tzil./d58

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια άλλα τραγούδια ηχογράφησε ο Λάκης Παπαδόπουλος με την Μοσχολιού;

Άαβας / d58 είπε...

Είχα στο μυαλό μου τον τελευταίο της δίσκο "Βραδινό σινιάλο" (2004), αλλά τελικά εκεί δεν έχει τραγούδια του Λάκη, οπότε διορθώνω τη λάθος μου κι ευχαριστώ...

nikos4 είπε...

Πάντως είναι ένας δίσκος που αν και την εποχή του τον είχα ''προσπεράσει'' δεν θα τον έλεγα και άσχημο.Βέβαια ίσως με αυτά που ακούμε σήμερα...

blackpepper είπε...

Μήπως ο Λαβράνος είναι Γεράσιμος γιατί ο Γιώργος δεν έγραφε...?

Άαβας / d58 είπε...

@blackpepper
Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε κι εμένα αυτό, γιατί στο δίσκο το όνομα αναγράφεται ως Γ. Λαβράνος. Αναζητώντας μια απάντηση βρέθηκα στις σελίδες του discogs, όπου το όνομα αναφέρεται ως Γιώργος Λαβράνος.
Εδώ: https://www.discogs.com/%CE%92%CE%AF%CE%BA%CF%85-%CE%9C%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%A3-%CE%88%CE%BD%CE%B1-%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%A3%CE%B1%CE%BD-%CE%9A%CE%B9-%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C/release/7044105
Πάντως και ο Γιώργος Λαβράνος νομίζω πως έγραψε τραγούδια.

John80K είπε...

Τα τραγούδια είναι του Γεράσιμου Λαβράνου. Το Αν θες να έρθεις το είχε πει η Δ. Γαλάνη σε 45 στροφές το 1970. Αν ψάξετε στα 45αρια της θα το διαπιστώσετε. Λογικά θα είναι και το δεύτερο δικό του.