Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Τάκης Μπουγάς, Βίκυ Μοσχολιού: Γυμνό (1987)

Επιστρέφω  στον πρόσφατα χαμένο συνθέτη Τάκη Μπουγά, για να κλείσω μια εκκρεμότητα που είχα αφήσει στο μικρό μου αφιέρωμα προ ημερών. Πρόκειται για το δίσκο "Γυμνό" που εκδόθηκε το 1987 από τη CBS (μετέπειτα Sony).
Το 1987 ήταν η χρονιά που ο Τάκης Μπουγάς μας παρουσίασε δύο προσωπικές δουλειές, τους δίσκους "Ρινγκ" και "Γυμνό", ευτυχώντας να συνεργαστεί με τρία μεγάλα γυναικεία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, τη Μαρινέλλα και την Τάνια Τσανακλίδου στο "Ρινγκ", αλλά και τη Βίκυ Μοσχολιού στο "Γυμνό".
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι δυο αυτές δουλειές, αν και για τον ίδιο είναι από τις καλές του στιγμές, ασφαλώς δεν σημαίνουν το ίδιο και για τις ερμηνεύτριες που είχαν διανύσει και ολοκληρώσει την εποχή της ακμής τους, έστω κι αν η Τάνια Τσανακλίδου δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Ειδικά για τη Βίκυ Μοσχολιού, ασφαλώς την κορυφαία ερμηνεύτρια του "έντεχνου" λαϊκού τραγουδιού, ήδη είχε παρέλθει η εποχή της φωνητικής της ακμής, παρόλο που επέμενε να παραμένει ενεργή συμβιβαζόμενη με ρεπερτόριο δεύτερης γραμμής.
Ο δίσκος "Γυμνό" είναι ένας άνισος κύκλος ελαφρολαϊκών τραγουδιών με κάμποσες ενδιαφέρουσες στιγμές, ιδιαίτερα κάποια χαμηλόφωνα μελωδικά τραγούδια που δένουν πιο σωστά με την ερμηνευτική μανιέρα της Μοσχολιού. Εμπορικά ξεχώρισαν τα τραγούδια "Γυμνό" και "Κατόπιν εορτής", χωρίς να είναι τα καλύτερα του δίσκου. Δύο από τα δώδεκα τραγούδια έχουν μουσική του Βαγγέλη Γεωργίου, ενώ όλοι οι στίχοι υπογράφονται από τον Κώστα Κινδύνη, έναν από τους πιο στιβαρούς στιχουργούς της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκαν ο Χάρης Ανδρεάδης και ο συνθέτης.

(c) LP | CBS | 1987 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: