Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Τάκης Μπουγάς: Ρινγκ (1987)

Πέντε χρόνια μετά το πετυχημένο "Μίλα μου απλά" ο Τάκης Μπουγάς μας δίνει άλλη μια ενδιαφέρουσα δουλειά με τίτλο "Ρινγκ" που εκδόθηκε από την PolyGram το 1987.
Ο δίσκος περιλαμβάνει ένδεκα πρωτότυπα τραγούδια, τα οποία στην ψηφιακή επανέκδοση εμπλουτίστηκαν με άλλες τρεις δοκιμαστικές ηχογραφήσεις των τραγουδιών "Τύπισσα", "Παραλία, 6 μμ" και "Παράθυρα"
Η μουσική εδώ, πέρα από στοιχεία μπαλάντας, υιοθετεί και πιο έντονα ρυθμικά σχήματα με ανάλογα δυναμική ενορχήστρωση που επιμελήθηκε ο ίδιος ο συνθέτης. Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Κώστα Άλλο, ενώ δύο τραγούδια ("Ρινγκ", "Παράθυρα") προέρχονται από το ποίημα "Block I" του Κώστα Τριπολίτη.
Δεν ακούστηκαν πολύ αυτά τα τραγούδια, παρόλο που κάποια είναι όμορφα ("Πειρασμός", "Ψεύτικη απάντηση του απογεύματος", "Παράθυρα", "Βρόμικο") και διαθέτουν το πλεονέκτημα της ερμηνείας τους από δύο μεγάλες φωνές, τη Μαρινέλλα και την Τάνια Τσανακλίδου, ενώ συμμετέχει και η Μαρία Κανελλοπούλου που τη γνωρίσαμε στο δίσκο "Οι φόβοι του μεσημεριού" (1986) του Γιώργου Σταυριανού.

(c) CD | PolyGram | 1987 | Πηγή: d58

5 σχόλια:

nikos4 είπε...

Ο Κώστας Άλλος δεν ήταν ψευδώνυμο του Τριπολίτη? Πάντως ο Μπουγάς είχε γράψει ορισμένα πολύ καλά τραγούδια....

Άαβας / d58 είπε...

Ο Κώστας Άλλος είναι ο Κώστας Τριπολίτης; Χμ, δεν το ξέρω. Πρέπει να το διασταυρώσω, για να διορθώσω την αναφορά μου στο κείμενο.

blackpepper είπε...

Ο εκλιπών ήταν δημιουργικός και ακομπλεξαριστος με όλα τα είδη τραγουδιού για αυτο είχε μεγάλη παραγωγή μέχρι πρόσφατα. Έγραψε από την Δήμου και τον Λιδάκη μέχρι και για τον Μαζωνακη. Τα περισσότερα τραγούδια του ήταν ωραία

John80K είπε...

Ομολογώ ότι περίμενα μια παρουσίαση του δίσκου Γυμνό μαζί με τους άλλους δίσκους του Μπουγά. Νομίζω ότι ξεπερνώντας την "προκλητικότητα" του ομότιτλου τραγουδιού που είχε κάνει μεγάλη αίσθηση στο μακρινό 1987, έχει το ενδιαφέρον του.

Άαβας / d58 είπε...

Φίλε John80K, ήταν εύλογη η προσδοκία σου, αλλά δυστυχώς έχω το δίσκο σε πολύ άσχημη κατάσταση, ώστε να μην μπορώ να φτιάξω ένα σωστό ψηφιακό αρχείο. Ωστόσο, κάνε λίγη υπομονή...