Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Κατερίνα Κυρμιζή: Το παιδί με την κεραία (2001)

Το 1999 η Κατερίνα Κυρμιζή, μετά το γάμο της με τον στενό της συνεργάτη και τραγουδοποιό Νίκο Γρηγοριάδη, αποφάσισε να αποσυρθεί (προσωρινά, όπως αποδείχθηκε), για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Πριν συμβεί αυτό όμως, φρόντισε να μας δώσει μια δεύτερη προσωπική της δουλειά ως ολοκληρωμένη τραγουδοποιός με τίτλο "Το παιδί με την κεραία" που εκδόθηκε το 2001 πάντα από τη Virgin.
Το υλικό κι αυτού του δίσκου κινείται στην ίδια γραμμή με τον προηγούμενο, αν και η εμφανής μουσική εξέλιξη της Κατερίνας Κυρμιζή φανερώνει μια δημιουργό πολύ ξεχωριστή ανάμεσα στους ομοτέχνους της γενιάς της κι έτσι αποτελεί ενδιαφέρουσα εξέλιξη η επανενεργοποίησή της την τελευταία δεκαετία. 
Ποπ ανάλαφρες μελωδίες που αποπνέουν φρεσκάδα και παιδική αθωότητα χαρακτηρίζουν το μουσικό ύφος αυτών των τραγουδιών, αν και οι στίχοι ενίοτε εκδηλώνουν μια αιχμηρή διάθεση. Άλλωστε η Κατερίνα Κυρμιζή είχε προσωπική εμπειρία με την αγωγή παιδιών μέσα από τη συμμετοχή της σε παιδικές παραστάσεις της Μαρίζας Κωχ, ενώ πρόσφατα έχει διδάξει μουσικοκινητική αγωγή στο βιωματικό εργαστήρι της Μαρίζας.
Στο δίσκο "Το παιδί με την κεραία" ο Νίκος Γρηγοριάδης επιμελήθηκε την ενορχήστρωση, ενώ συνεργάστηκαν και οι Νίκος Πατρελάκης και Κώστας Παρίσσης.

(c) CD | Virgin | 2001 | Πηγή: ΟΟ/d58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου θυμίζει την Δαλάκου και στην χροιά της φωνής και στον τρόπο τραγουδιού.Αξιόλογη κοπέλα.Μπράβο!