Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Στράτος Διονυσίου: Αξέχαστες επιτυχίες (1982)

Επί μία δεκαετία, στο διάστημα 1969-1979, ο Στράτος Διονυσίου ηχογραφούσε για την ΕΜΙ Columbia προσωπικούς δίσκους με τακτικό ρυθμό έναν κάθε χρόνο. Συνολικά κυκλοφόρησαν ένδεκα προσωπικοί δισκοι, χωρίς να υπολογίζονται και κάμποσες συμμετοχές του σε άλλους δίσκους διαφόρων καλλιτεχνών. Το 1980 πέρασε πλέον στο δυναμικό της Minos, όπου θα ξεκινήσει μια καινούργια ουσιαστικά καριέρα που απογείωσε τη δημοφιλία του και του χάρισε πάμπολλες κοσμαγάπητες επιτυχίες.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80 (1982-1983) η Columbia έθεσε σε κυκλοφορία μια εκτεταμένη σειρά αφιερωμάτων στους μεγάλους τραγουδιστές του ρεπερτορίου της με τίτλο Αξέχαστες Επιτυχίες. Κάθε αφιέρωμα περιλάμβανε δύο αναλογικούς δίσκους, ενώ για τους περισσότερους τραγουδιστές κυκλοφόρησε και δεύτερο αφιέρωμα στην ίδια σειρά την επόμενη χρονιά. Ανάμεσα στα αφιερώματα λοιπόν αυτά δε θα μπορούσε να λείπει κι αυτό για τον Στράτο Διονυσίου που κυκλοφόρησε το 1982.
Η έκδοση περιλαμβάνει τριάντα συνολικά τραγούδια μοιρασμένα σε δύο δίσκους που καλύπτουν την εικοσαετή περίπου διαδρομή του τραγουδιστή κάτω από τη στέγη της Columbia από το 1958 ως το 1979. Έχουμε λοιπόν τραγούδια της πρώιμης εποχής που περιλαμβάνουν κυρίως επανεκτελέσεις ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, ακολουθούν κάμποσα τραγούδια από τη μεγάλη συνεργασία του τραγουδιστή με την Άκη Πάνου και τον Μίμη Πλέσσα ως τη συμμετοχή του στο δίσκο "4.5.3" (1972) του Γιώργου Χατζηνάσιου, αλλά και επιτυχίες του με τραγούδια του Αντώνη Κατινάρη και του Αντώνη Ρεπάνη μέχρι τις τελευταίες του συνεργασίες με τον Απόστολο Καλδάρα ("Αργά είναι πια αργά", 1978) και τον Γιάννη Παλαιολόγο ("Γυναίκες γυναίκες", 1979).

(c) 2LP | EMI Columbia | 1982 | Πηγή: d58 

Δεν υπάρχουν σχόλια: