Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Νικόλας Άσιμος: Στο φαλημέντο του κόσμου - Γιουσουρούμ (1992)

Με τίτλο "Στο φαλημέντο του κόσμου - Γιουσουρούμ" κυκλοφόρησε το 1992 από την MBI ένας τρίτος προσωπικός δίσκος του Νικόλα Άσιμου, δεύτερος μεταθανάτιος, με ηχογραφήσεις σε studio. Όπως και στους δύο προηγούμενους, κι εδώ όλα τα τραγούδια προέρχονται από παλιότερο υλικό του καλλιτέχνη, που κυκλοφορούσε στις αυτοσχέδιες "παράνομες" κασέτες του. 
Η νέα συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε δουλειά του Άσιμου έκανε ορισμένα τραγούδια να ακουστούν πολύ. Τα δύο τραγούδια που λέει εδώ ("Πας φιρί φιρί", "Γιουσουρούμ") υπήρχαν και στο δίσκο "Το Φανάρι του Διογένη" (1989).
Έπαιξαν οι Μουσικοί: Χριστόφορος Κροκίδης (ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες, βιολί), Στέφανος Δημητρίου (ντραμς, κρουστά), Βαγγέλης Πατεράκης (μπάσο), Στέλλα Παρασκευά & Γιάννης Γιοκαρίνης (συνθεσάιζερ), Γιώργος Μαγκλαρας (βιολί), Τόλης Βουλτζάτης, Θύμιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τράνταλης, Γιώργος Τσελεπίδης, Δημήτρης Ντουφεξιάδης, Πάνος Πατσόγλου και Αρίων Καλλοναίος. Στα φωνητικά συμμετείχαν οι: Πουπέτα Λάππα, Μαριάννα Τριανταφύλλου και Θοδώρα Κομνηνού. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο συνθέτης με τη σύμπραξη του Χριστόφορου Κροκίδη.
Ο δίσκος επανεκδόθηκε το 2000 ως premium CD του περιοδικού Δίφωνο (τεύχος 54) με την αξιοσημείωτη προσθήκη των τραγουδιών "Ο Ρωμιός" και "Ο μηχανισμός", που αποτελούν την πρώτη επίσημη ηχογράφηση του Άσιμου το 1975 σε δίσκο 45 στροφών.

(c) CD | MBI 1992 | Επανέκδοση: ΔΙΦΩΝΟ 2000 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: