Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ (1997)

Η προσωπική δισκογραφία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι πλουσιότατη με αδιάλειπτη παρουσία κάθε χρόνο είτε με πολυσυλλεκτικό υλικό, είτε με ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών εκλεκτών συνθετών που του εμπιστεύτηκαν κατά καιρούς ολοκληρωμένα έργα τους, είτε και με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες.
Το 1997 λοιπόν εκδόθηκε, από τη Μinos πάντα, η 15η προσωπική του δουλειά με τίτλο "Πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ" που έχω επιλέξει για σήμερα λόγω της παρουσίας και πάλι σε δικό του δίσκο του τραγουδοποιού Νικόλα Άσιμου με πέντε τραγούδια, φυσικά σε δεύτερη εκτέλεση, εξαιρετική πάντως, μεταξύ των οποίων και τα κορυφαία Ο μπαγάσας και Ουλαλούμ.
Ο δίσκος περιλαμβάνει επίσης τραγούδια στενών συνεργατών του ερμηνευτή, δηλαδή του Χριστόφορου Κροκίδη, του Σταμάτη Μεσημέρη, του Απόστολου Μπουλασίκη και του Γιάννη Κ. Ιωάννου που επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση όλου του υλικού. Η έκπληξη πάντως είναι ένα κλασικό τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα, το εμβληματικό Μάλιστα κύριε, διασκευασμένο κατάλληλα για τη φωνή και το ύφος του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Στα φωνητικά συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ελισάβετ Καρατζώλη, η Καλλιόπη Βέττα, ο Χριστόφορος Κροκίδης και ο Σταμάτης Μεσημέρης. Το ιδιαίτερα φροντισμένο artwork της έκδοσης επιμελήθηκε ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης.

(c) CD | Minos | 1997 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: