Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γιάννης Μηλιώκας: Για το καλό μου (1986)

Ενθαρρυμένος από την απροσδόκητη επιτυχία του πρωτόλειου άλμπουμ του "Εδώ Θεσσαλονίκη" ( 1985) ο ροκ τραγουδοποιός Γιάννης Μηλιώκας προχώρησε την επόμενη κιόλας χρονιά στην ηχογράφηση του δεύτερου προσωπικού του δίσκου με τίτλο "Για το καλό μου", ενώ παράλληλα συμμετείχε και στα τραγούδια του soundtrack της ταινίας "Νοκ Άουτ" του Γιώργου Χατζηνάσιου.
Ο δίσκος "Για το καλό μου" περιλαμβάνει εννέα συνολικά τραγούδια στο ίδιο ύφος, όπως και στην προηγούμενη δουλειά του, χωρίς και πάλι να λείπει ένα πιασάρικο χιουμοριστικό τραγούδι. Τίτλος του τραγουδιού "Κακοσάλεσι" (γνωστό και ως "Βουβάλες") με ευρηματικούς στίχους που μοιάζουν σαν συνέχεια του ευφάνταστου "Ποιμενικού ροκ". Η μουσική του βέβαια δεν είναι πρωτότυπη, αλλά διασκευή πασίγνωστου ροκ εντ ρολ τραγουδιού ("Speedy Gonzales"), πάνω στο οποίο προσάρμοσε τους έξυμνους στίχους του ο Μηλιώκας.
Ωστόσο το κορυφαίο τραγούδι του δίσκου είναι αυτό που έδωσε και τον τίτλο του, μια πικρή ροκ ελεγεία που αποτυπώνει με αδρά χρώματα την παρανοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής. Ο υπόλοιπος δίσκος έχει αρκετές καλές στιγμές, κυρίως το τρυφερό φινάλε ("Ο γιός μου") με έντονο εξομολογητικό χαρακτήρα. 
Στα φωνητικά συμμετέχουν η Λία Βίσση, η Κατερίνα Αδαμαντίδου, η Μαριάννα Ευστρατίου και ο Στέλιος Γουλιέλμος. Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Παναγιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Γιώργος Ζηκογιάννης (μπάσο), Νίκος Αντύπας (ντραμς), Γιάννης Σπάθας (ηλεκτρική κιθάρα), Άγγελος Σκορδίλης (ηλεκτρική κιθάρα), David Lynch (σαξόφωνο), Γιώργος Ροϊλός (κρουστά), Γιώργος Μαγκλάρας (βιολί) και Βασίλης Γκίνος (συνθεσάιζερ). Την ενορχήστρωση υπογράφει ο πιανίστας και μαέστρος Χάρης Ανδρεάδης.

(c) LP | Minos | 1986 | Πηγή: Λουκάς/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: