Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Γιάννης Μηλιώκας: Και άλλα πολλά εμπριμέ (1988)

Έχοντας ήδη εδραιώσει την παρουσία του στην ελληνική μουσική σκηνή με τις δύο πρώτες άκρως πετυχημένες εμπορικά δουλειές του ("Εδώ Θεσσαλονίκη", "Για το καλό μου"), ο τραγουδοποιός Γιάννης Μηλιώκας συνεχίζει την πορεία του και δυο χρόνια αργότερα μας δίνει τον τρίτο προσωπικό του δίσκο "Και άλλα πολλά εμπριμέ", αφού στο μεταξύ το 1987 πήρε μέρος στη μεγάλη μουσική παρέλαση που επιμελήθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος με την ιστορική σειρά "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι".
Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα καινούργια τραγούδια, πάντα σε ροκ χρώμα, αλλά και με λάτιν ρυθμικές πινελιές, χωρίς το πιασάρικο χιουμοριστικό τραγούδι αυτή τη φορά που χαρακτήριζε τις δυο πρώτες δουλειές του. Κορυφαία στιγμή του δίσκου το τρυφερό "Ροζ", ίσως η καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ένα ευαίσθητο λυρικό κομμάτι πεσιμιστικής διάθεσης που ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με την Αφροδίτη Μάνου. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα τραγούδια στο δίσκο, όπως η καταγγελτική κραυγή διαμαρτυρίας "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες" και η ευαίσθητη ροκ μπαλάντα "Σχέδια" με το χαρακτηριστικό ελεγειακό χρωματισμό του κλαρίνου από τον Στέφανο Στεφανόπουλο, στον οποίο και είναι αφιερωμένο.
Και πάλι ο μαέστρος και πιανίστας Χάρης Ανδρεάδης επιμελήθηκε την ενορχήστρωση με τη σύμπραξη του συνθέτη, ενώ στα φωνητικά συμμετέχουν η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Γιάννης Πηλιούρης και η Εύα Τσελίδου. Μαζί του πάντα και οι γνωστοί μουσικοί που τον ακολουθούν από την πρώτη του δουλειά, όπως ο Νίκος Αντύπας, ο Θανάσης Μπίκος, ο Γιώργος Ζηκογιάννης, ο Βασίλης Γκίνος, αλλά και ο Άκης Τουρκογιώργης, ο Τάκης Μπουρμάς και άλλοι.

(c) LP | Minos | 1988 | Πηγή: Λουκάς/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: