Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Βασίλης Γκίνος: Ταξίδι απ' το παράθυρο (1988)

Ο Βασίλης Γκίνος (γενν. 1960) ξεκίνησε ως μέλος του συγκροτήματος Pete & Royce, αλλά έγινε γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στο σχήμα Μουσικές Ταξιαρχίες του Τζίμη Πανούση κατά τη δεκαετία του '80.
Είναι σπουδαίος δεξιοτέχνης των πλήκτρων, αλλά κατά καιρούς καταπιάστηκε και με τη σύνθεση, ενώ η κύρια δραστηριότητά του εντοπίζεται στην ενορχήστρωση και τον προγραμματισμό, έχοντας συνεργαστεί με όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού συναφιού, από τη Χαρούλα Αλεξίου, την Αρλέτα, τους αδελφούς Κατσιμίχα, τον Ορφέα Περίδη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μέχρι τους αστέρες του εμπορικού τραγουδιού, όπως ο Κοντολάζος, η Γαρμπή, ο Γονίδης, ο Σφακιανάκης, ο Μαζωνάκης και άλλοι!
Ως συνθέτης μας έδωσε λιγοστούς δίσκους. Ο πρώτος απ' αυτούς ηχογραφήθηκε το 1988 για τη Minos. Τίτλος του: "Ταξίδι απ' το παράθυρο". Περιλαμβάνει ένδεκα ατμοσφαιρικά κομμάτια σε ύφος ηλεκτρονικής μπαλάντας. Τρία απ' αυτά είναι οργανικά. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Αγνή, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης που επιμελήθηκε και την παραγωγή του δίσκου.

Δυστυχώς το αρχείο του άγνωστου αυτού δίσκου που έχω στην κατοχή μου δεν έχει και τόσο καλό ήχο και οι φωνές ακούγονται σχεδόν παραμορφωμένες, ώστε τελικά να καθίσταται αρκετά κουραστική η ακρόασή του. Το κρατώ για αρχειακούς μόνο λόγους...

(c) LP | Minos | 1988 | πηγή: δδ/d58

1 σχόλιο:

n0str0 είπε...

Oι ευχαριστιες μου παρα πολλες ,εξαιρετικο θεμα.