Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο Κηλαηδόνης στη Lyra: Πάρτι στη Βουλιαγμένη (1983)

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε πάντα ένας εξωστρεφής καλλιτέχνης με ευφάνταστες ιδέες για την παρουσίαση της μουσικής του και σίγουρα ήταν τυχεροί όσοι βρέθηκαν στις πρωτότυπες συναυλίες του στο Λυκαβηττό, όπου κάποια φορά οργάνωσε ακόμη και Cocktail Party!
Εκείνη όμως η βραδιά που θα μείνει αξέχαστη ήταν το περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη το βράδυ της 25ης Ιουλίου 1983.
Η αλήθεια είναι ότι στο άλμπουμ του "Καουμπόι" μας είχε προϊδεάσει για τη βραδιά αυτή με το τραγούδι "Στη Βουλιαγμένη", όπου φαίνεται ότι είχαν μπει οι βάσεις της ιδέας με στίχους, όπως: "...όσοι πηγαίνουν στη Βουλιαγμένη, | λέει ένας νόμος παλιός, | νύχτα με φεγγάρι κι είναι λίγο φτιαγμένοι | πάντα τη βρίσκουν αλλιώς..."! Και πράγματι εκείνο το ζεστό καλοκαιριάτικο βράδυ με την πανσέληνο να φωτίζει τα νερά της θάλασσας το ασυγκράτητο πλήθος που συγκεντρώθηκε στη μεγάλη πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη (κάποιοι μιλούν ακόμη και για 100.000 κόσμο!) δε δίστασε να βουτήξει στα νερά με μαγιό ή ακόμη και με τα ρούχα του, για να βρεθεί κοντά στην πλωτή εξέδρα των καλλιτεχνών!
Κι ο Λουκιανός τους αποζημίωσε με το παραπάνω προσφέροντας μια αλησμόνητη πανδαισία ήχων και τραγουδιών από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Δε στάθηκε τόσο στο προσωπικό του έργο, όσο στην παρουσίαση ενός απανθίσματος αγαπημένων του ακουσμάτων από το πεδίο της τζαζ, της ποπ, του έντεχνου, αλλά και ρετρό τραγουδιού. 
Δίπλα του στη σκηνή βρέθηκαν πολλοί συνάδελφοί του, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο, ο στενός του συνεργάτης Μανώλης Μικέλης, η ιστορική Χορωδία και Μαντολινάτα του Φώτη Αλέπορου, αλλά και οργανικά σχήματα, όπως οι Big Band και οι Three & the Koukos Band.


(c) Lyra | 1983 | πηγή: d58





Δεν υπάρχουν σχόλια: