Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Βίκυ Μοσχολιού: Τραγούδια από τις 45 στροφές, αρ.2 (2000)

Οι σκόρπιες ηχογραφήσεις της Βίκυς Μοσχολιού μέσα στη δεκαετία του '60 ήταν πολυάριθμες και κυκλοφορούσαν τότε σε δισκάκια 45 στροφών, με αποτέλεσμα να ακουστούν λίγο ή πολύ στον καιρό τους και στη συνέχεια, όταν πια ο συγκεκριμένος φορέας ήχου έπαψε να υφίσταται, τα περισσότερα από τα τραγούδια αυτά ξεχάστηκαν, με εξαίρεση όσα ενσωματώθηκαν στους κατά καιρούς προσωπικούς δίσκους των ερμηνευτών ή συνθετών.
Έτσι η έκδοση της ψηφιακής σειράς "Τραγούδια από τις 45 στροφές" στα τέλη της δεκαετίας του '90 από τη μεγάλη δισκογραφική εταιρία Minos-EMI επανέφερε στο προσκήνιο χαμένους θησαυρούς που μας έδωσαν τη δυνατότητα να επανεκτιμήσουμε την προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι πολλών καλλιτεχνών, συνθετών ή ερμηνευτών.
Ο πρώτος δίσκος της σειράς για τη Βίκυ Μοσχολιού εκδόθηκε το 1996 και τέσσερα χρόνια αργότερα ήρθε κι ένα δεύτερο αφιέρωμα με είκοσι τραγούδια από το διάστημα 1962-1970. Τα υπογράφουν γνωστοί συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, όπως: Σταύρος Τζουανάκος, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Ζαμπέτας, Άκης Πάνου, Γιάννης Καραμπεσίνης, Αντώνης Ρεπάνης, Ζαχαρίας Δελμούζος, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας και Γιάννης Σπανός. Ανάμεσα στα τραγούδια θα βρούμε και το ανέκδοτο "Μέρα με τη μέρα" του Γιάννη Μαρκόπουλου από μεταγενέστερη ηχογράφηση του 1974, τραγούδι που το έχουμε ακούσει από τη Λιζέτα Νικολάου.


(c) CD | Minos-EMI | 2000 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: