Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σταμάτης Κόκοτας: Τραγούδια από τις 45 στροφές, αρ.2 (2000)

Μετά την πετυχημένη πρώτη ψηφιακή σειρά της Minos-EMI με γενικό τίτλο "Τραγούδια από τις 45 στροφές" που κυκλοφόρησε κατά την τριετία 1996-1998, η εταιρία προχώρησε και στην έκδοση νέας σειράς αφιερωμάτων στα μεγάλα ονόματα του ρεπερτορίου της με τραγούδια που αρχικά είχαν κυκλοφορήσει στις 45 στροφές και δεν είχαν μέχρι τότε εκδοθεί ψηφιακά. Για τα πρωτοκλασάτα μάλιστα ονόματα η σειρά διευρύνθηκε στη συνέχεια ακόμη περισσότερο με τρίτο και τέταρτο αφιέρωμα! Αν δεν κάνω μάλιστα λάθος, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και ο Στράτος Διονυσίου έφτασαν μέχρι και 5ο δίσκο!
Το δεύτερο λοιπόν αφιέρωμα στον Σταμάτη Κόκοτα με "Τραγούδια από τις 45 στροφές" έρχεται τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου. Περιλαμβάνονται είκοσι ακυκλοφόρητα τραγούδια της περιόδου 1966-1973. Μερικά είναι σε δεύτερη εκτέλεση, όπως τα τέσσερα που φέρουν την υπογραφή του Μάνου Χατζιδάκι, τα οποία ηχογραφήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση για το δίσκο "Επιστροφή" (1970). Το τραγούδι "Γαλανομάτα μου" του Σταύρου Ξαρχάκου το ξαναβρίσκουμε με άλλους στίχους και διαφορετικό τίτλο ("Φρύνη") στο δίσκο "Ξαρχάκος+Κόκοτας" (1970). Επίσης το τραγούδι "Οι στρατιώτες" περιέχεται και στον πρώτο μεγάλο δίσκο του Δήμου Μούτση "Κάποιο Καλοκαίρι" (1968). 
Κατά τα λοιπά η συλλογή περιλαμβάνει άγνωστα λίγο πολύ τραγούδια των Βαγγέλη Πιτσιλαδή, Γιώργου Κατσαρού, Γεράσιμου Λαβράνου, Γιώργου Ζαμπέτα, Απόστολου Καλδάρα, Λάκη Καρνέζη, Αντώνη Κατινάρη, Αντώνη Ρεπάνη, Γιώργου Χατζηνάσιου και Γιάννη Σπανού.

(c) CD | Minos-EMI | 2000 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: